Katleen Gils

+32477901074
katleen@katleengils.be

About the artist

Wat zegt Katleen over haar universum?
Het atelier is voor mij een safe space waarin ik als een creatief vrouwelijk wezen gedij op de energieën van de maan die me de kracht geef om emoties te doorvoelen en ze te koesteren. Ik kom er helemaal tot rust waardoor ik vrij kan bewegen en geen angst heb voor het vallen en weer opstaan. Ik geef me over aan het creatief proces tot ik een reusachtige boom ben met een stevige dikke stam.

Mijn verhaal is gestart als fotograaf. Ik wil de schoonheid van de imperfectie in beeld brengen. Daarom fotografeer ik graag annaloog o.a. met instant film. Ik voeg zaken toe aan die fotografische beelden die me raken/ontroeren (met tape, digitaal of eender wat) en versterk zo het beeld met een artistieke interventie.

Ik ontdek graag nieuwe werelden en kom zo op bijzondere plekken waar het vooral de mensen zijn die me inspireren en mijn beelden tot leven brengen. Op een creatieve manier in verbinding gaan met specifieke doelgroepen en culturen. Hieruit ontstaan dialogen tussen mezelf als fotograaf en de anderen die via de fotografie naar me toe bewegen. Ik smijt me sinds kort heel graag door op affiches en foto’s te schilderen en collages te maken. Waar zal het me brengen? Ik hoop ver over alle grenzen heen, misschien wel op de maan.

Collage Digital imaging Photography Mixed media
Look at me don't care 02
Katleen in de kosmos
Look at me don't care 01
Collage en mixed media 01
Collage en mixed media 02
Add this studio to your list
On your list
Click on this icon to add this studio to your list