Oase van rust in een levendige Brusselse buurt

Geen magischer plek dan het atelier, waar beeldend kunstenaars op ideeën broeden, schetsen maken en nieuwe technieken uitproberen. Isabelle Ravet vond haar oase van rust midden in een levendige Brusselse buurt.

Sinds wanneer is dit jouw atelier?

In 1998 had ik mijn eerste atelier, in de Graystraat in Etterbeek. Tien jaar later eindigde mijn huurcontract. Ondertussen had ik een 19e-eeuws herenhuis gekocht in de Edinburgstraat in het centrum van Brussel en was ik moeder geworden van twee kinderen. Dat was het ideale moment om een deel van het huis om te bouwen tot atelier. Sindsdien is mijn atelier bij mij thuis. 

Laat je bezoekers toe in je atelier?  

Mijn atelier is toegankelijk voor mijn klanten. Ik organiseer af en toe een opendeurdag of een privé-event. 

© Evenbeeld
© Evenbeeld

Hoe zorg je in jouw atelier voor inspiratie?  

De grote vensterdeuren geven uit op de tuin, een groene oase van rust in een zeer levendige Brusselse buurt. Dat is voor mij een belangrijke bron van inspiratie. Mijn favoriete plek om te schilderen is dan ook juist voor het venster, met zicht op de tuin, badend in de daglicht. De muren zijn gekalkt in warme grijstinten. Er hangen verschillende schilderijen aan de muren, of ze staan op schildersezels. Sommige werken zijn af, andere zijn een work in progress. Ze komen perfect tot hun recht dankzij de subtiele verlichting. Potten verf, penselen en kwasten, kleurkaarten, panelen met marmer of hout effecten, kunstboeken dragen ook bij tot de sfeer in het atelier.  

Daarnaast is er een ruimte voor alle objecten die ik over de jaren heen verzameld heb tijdens mijn wandelingen op de Zavelmarkt en op de vlooienmarkt in de Marollen. Die gebruik ik voor mijn composities. 

Is het stil in jouw atelier?  

Ik hou van stilte als ik schilder, zeker als ik mij wil concentreren. Maar soms kan ik ook genieten van muziek of van een babbeltje met mijn papegaai, Zazou, die meestal in mijn buurt is. 

© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
  • foto
  • interview
  • collage
  • mixed media
  • schilderkunst