Samen spelen in de Zandbak

Sommige kunstenaars werken het liefst in hun afgesloten cocon, ver weg van de buitenwereld en andere mensen. Voor anderen is samenwerken dan weer een bron van inspiratie en een manier om ervaringen uit te wisselen. We namen een kijkje in het Gentse groepsatelier De Zandbak. Kore Hermans heeft er haar atelier en vertelt meer.

Heb je ooit de nood gehad om te wisselen van atelier?

Toen ik nog niet in dit atelier werkte, zat ik in een andere kamer. Die lag aan de achterkant van het gebouw en had maar één klein raampje. Ik voelde me toen erg afgesloten van de buitenwereld. Gelukkig is mijn huidig atelier volledig anders. Met mijn tafel gericht naar de straat, kan ik de ramen gebruiken als mini-tentoonstellingsruimtes.

Zijn er bepaalde elementen van het atelier dat je zou willen veranderen?

Ik droom ervan om een atelier te hebben dat volledig naar mijn smaak is ingericht. Een atelier dat in lijn ligt met mijn werk. Het is fijn dat mijn werkplek niet bij mij thuis thuis is, maar toch droom ik stiekem van een tuinhuis-atelier. Zo kunnen mijn katten ook eens op bezoek komen.

© Evenbeeld

Ik zie mijn werken niet als apart staand van elkaar. Het is eerder een wereld waar telkens iets aan toegevoegd wordt.

Wat hangt er aan de muur in je atelier?

Zowel werken die af zijn als schetsen voor nieuwe werken hangen aan mijn muur. Ik zie mijn werken niet als apart staand van elkaar. Ik gebruik elementen van oude werken in mijn nieuwe projecten.

Ruim je je atelier op na het werken?

Nee... Enkel als iemand foto’s komt nemen. (lacht)

Kore Hermans - gkddfk
Kore Hermans
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
© Evenbeeld
  • groepsatelier
  • keramiek
  • steengoed
  • porselein
  • schilderkunst
  • gouache
  • olieverf
Kunstenaars

✰ Kore Hermans is recent afgestudeerd als master in de beeldende kunsten met als specialisatie schilderkunst. ✰ In gouache en keramiek gaat ze opzoek naar de ongrijpbare...