Wat met corona?

Je wil je graag inschrijven voor Atelier in Beeld, maar je vraagt je af hoe het zit met de maatregelen tijdens de open atelierdagen. ‘Kan ik wel bezoek ontvangen en hoeveel tegelijkertijd? Wat als ik het niet meer zie zitten om mensen te ontvangen? Wat als ik ziek ben of in quarantaine moet?’ Er komen wellicht heel wat vragen opborrelen als je denkt aan open atelierdagen midden in de huidige coronacrisis. 

Het is natuurlijk heel moeilijk om te voorspellen in welke situatie we ons zullen bevinden in mei 2021. Wij hopen dat je de deuren van je atelier zal mogen openen voor het publiek, rekening houdend met de maatregelen die dan gelden (bv. afstand houden, mondmaskers, ontsmetten, registratie van de bezoekers, ventilatie, geen eten of drinken aanbieden, looplijnen zodat mensen elkaar niet hoeven te kruisen en berekenen van toegelaten publiek per m²). 

Wij volgen de nieuwe maatregelen op de voet en houden alle deelnemende ateliers op de hoogte. We zullen de ateliers ondersteunen bij de te volgen maatregelen (informeren, signalisatie, standaarddraaiboeken, reservatiesysteem indien nodig...). Heb je een groepsatelier of ben je een organisatie met verschillende ateliers? De Federatie bundelt hier de laatste info in verband met de geldende coronamaatregelen.

Een overzicht van de deelnemende ateliers is enkel te zien op onze website. Die kunnen we voortdurend aanpassen. Zie je het niet zitten om je atelier open te stellen, ben je ziek of moet je in quarantaine? Dan kan je tot op het laatste moment uitschrijven. Hiervoor hebben we alle begrip. Laat het ons weten op info@atelierinbeeld.be of via +32 09 235 22 70. Wij halen jouw deelname zo snel mogelijk offline. Als je het weekend zelf annuleert, lijkt het ons handig dat je aan de ingang van je atelier een briefje hangt met de boodschap dat je niet meer deelneemt aan Atelier in Beeld. Zo weten bezoekers die al een route hadden uitgestippeld, waarom ze voor een gesloten deur staan. 

Als de ontwikkelingen van de pandemie het in mei niet toelaten om de open atelierdagen te organiseren, dan wordt Atelier in Beeld uitgesteld. Uiteraard houden we je hierover op de hoogte. 

Momenteel is de situatie niet gunstig. Laten we hopen dat dit de komende maanden toch verandert en dat we samen een groot en divers netwerk van ateliers beeldende kunst kunnen tonen aan heel Vlaanderen en Brussel.