Fietsen langs kunstenaarsateliers

Als het weer op 6 en 7 mei wat meezit, kun je verschillende atelierbezoeken combineren met een zalige fietstocht. Stippel zelf je route uit, of laat je leiden door deze fietsroutes in heel Vlaanderen. 

Tip 1

Zuidrand, provincie Antwerpen

De Antwerpse zuidrand telt maar liefst 40 deelnemende kunstenaars. Met de Atelier in beeld Zuidrandroute ben je dan ook de volle 72 km zoet. Op de website van Zuidrand staan de deelnemers in volgorde van locatie zodat je een fijne fietstocht kan maken tijdens het Atelier in beeld-weekend.

Meer info

Frank Van Laer - Atelier 403
Tip 2

Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen

In Sint-Martens-Latem fiets je gezwind langs 5 ateliers. De route van 14 km maakt een lus langs Deurle en kun je hier downloaden.

Fietsroute Sint-Martens-Latem

Michel Flamme
Tip 3

Torhout, West-Vlaanderen

In Torhout zijn er maar liefst 21 deelnemende kunstenaars op 14 verschillende locaties te bezoeken. Van beeldhouwkunst, schilderkunst, keramiek, fotografie tot mixed media en design. Voor elk wat wils op fietsafstand van elkaar, in een fietslus van 21 km.

Ontdek onze 21 kunstenaars

Eline Adam
Tip 4

Beernem, West-Vlaanderen

Op zaterdag en zondag kan je ook in Beernem terecht voor een fietstocht langs ateliers: je kijkt er binnen bij zowel individuele kunstenaars als in de creatieve ateliers van diverse (zorg)organisaties. Zij creëerden samen kunst rond het thema NIEUW LEVEN. 

Gudrun Verstraete
Tip 5

De Merode, provincie Antwerpen

Twee fietslussen voor de prijs van één. In Cultuurregio de Merode, bestaande uit Hulshout, Westerlo, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo, openen 17 ateliers de deuren. Kunstenaars uit verschillende disciplines geven een unieke inkijk in hun atelier en werkproces. Schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, grafiek of mixed media? Deze en nog heel wat andere disciplines komen aan bod.

Meer info

Tip 6

Stuifzand, provincie Antwerpen

In Retie, Balen en Meerhout opent de intergemeentelijke samenwerking Stuifzand pop-up ateliers om tegemoet te komen aan kunstenaars uit de regio zonder bezoekbaar atelier. De drie fietsroutes, van 27 km, 55 km en 56 km, zijn geënt op de bestaande fietsknooppunten. Je stelt ze naar believen samen, keuzestress gegarandeerd! 

In Meerhout kun je bv. met de fiets vanaf pop-up atelier De Kapel vertrekken. Het oudste gebouw van Meerhout omarmt als beschermd monument wel vaker lokale kunstenaars. 

Meer info

Carine Laeveren