Adelina Iantcheva


Over de kunstenaar

Begonnen verleden en voor een lange tijd vervolgde, chaotische, dynamische, en tegelijkertijd ook consequente (opeenvolgende), alomvattende, eindeloze tijd.

Ik ben zoekende naar eigen identiteitsconstructies met een kleurrijke verbeelding. In de meeste gevallen gebeurt dit door het gebruik van een overalcompositie. De laatste tijd ben ik vooral bezig met druktechnieken die de mogelijkheid creëren om ook een schilderachtige sfeer te brengen. Ook zorgen die technieken ervoor dat elk werk uniek wordt en het kan zelfs voltooide elementen laten ogen als krachtige onvoltooidheden, ze laten uitstralen met ruimte voor perfectionering naar eigen opvatting. Ik neig namelijk eerder naar imperfecties, zaken die door het publiek minder aanvaard zijn… Door perfectie verlies ik namelijk meestal interesse.

Ik ben nooit wetend over het eindpunt. Elke dag opnieuw ben ik op ontdekkingstocht naar de wereld, zonder een begin- of eindpunt. Ik ben eerder zoekend naar onbestemdheid. Het basale element van mijn werk is het buikgevoel dat gepaard gaat met afwijkende vormen.

Ik snak naar vrijheid en woel zonder te kunnen benoemen, kronkelend met een grote portie onbevangenheid en versplintering door een te veel aan mogelijkheden.

Ik hou ervan om te spelen met geometrische, organische, ongedefinieerde, en asymmetrische vormen. Dit meestal op grotere schaal. Ik veeg vaak iets weg en voeg dan vlug iets toe, soms wachtend op een andere tijdperk met betere inzichten voor latere ingrepen en jureringen. Of tot beslist wordt over het recht van bestaan als dat werk beschikt over de vereiste eigenschappen.

Eigenschap van mensen: niets is ooit een einde

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
19.00 - 22.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32478459767
adelina_iantcheva@hotmail.com
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list