Annelies Rasker


Over de kunstenaar

Annelies Rasker (1994) aka HUGO woont en werkt in Antwerpen. In 2019 studeerde ze af als Master Theaterkostuum (KASKA Antwerpen) en in 2020 afgestudeerd als Master Vrije Kunsten (Sint-Lucas Antwerpen). Annelies werkt multi-disciplinair, maar schilderkunst en performance nemen hier een primaire rol in. Haar werk vertrekt vanuit een alterego HUGO genaamd.

Met HUGO doet ze live painting performances en interventies. Vaak zijn de performances of interventies aangewakkerd door haar eigen droomwereld, en is dit een manier om die droomwereld en haar karakteristieken of inspiraties (opnieuw) plaats te geven.

De wisselwerking tussen banaliteit en spektakel is zeer centraal in haar oeuvre en vormt een metafoor voor verschillende referenties. Belangrijke referenties zijn die naar de kunstwereld of de kunstmarkt, waar er eveneens een balans is tussen het banaal gegeven en het spektakel. Bovendien speelt 'het spel' een zeer belangrijke rol in het werk, wat weer voor toevalligheden zorgt en een bepaalde (doordachte) naïviteit in de hand werkt.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

+32476925383
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list