Beverley Johnson

Individueel atelier
Beverley Johnson, studio, Tervuren

Over het atelier

I have a lovely bright studio in the centre of Tervuren. It is in a historic building called the Hof van Melijn. Several other artists have studios in the same building, and we have a friendly community. I work in my studio most days and spend my happiest moments there. Visitors are very welcome.


Over de kunstenaar

Mijn werk gaat over ondergronden die door de tand des tijds zijn aangetast, zoals de schors van een boom, een rotswand, muren, hekken en deuren.
Na verloop van tijd, krijgen ondergronden lagen. Mos groeit op schors, korstmos kruipt over steen, deuren krijgen een nieuw likje verf. Mensen spuiten graffiti en plakken posters op muren. De lagen bouwen zich op en worden rijker en dieper. Regen en wind werken door. Verf vervaagt, posters bladeren af of worden van muren gescheurd. Het wordt een fascinerende mix van verleden en heden.
In mijn schilderijen probeer ik het verhaal van deze ondergronden vast te leggen. Mijn werk is abstract maar er is een menselijke connectie. Tijd en ervaringen laten ook hun sporen na. We verouderen, verweren, en tonen de sporen van alles wat ons is overkomen.

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list