Charlotte van Wouwe

Over het atelier

Amadeo Kollectif
… is een creatieatelier boordevol collectieve experimenten die de verbeelding stimuleren. Deze creatieve, kunstzinnige ervaringen worden professioneel omkaderd door artiesten, pedagogen en ambachtelijk vakmanschap.

A Kollectif Experiment in Imagination
Samen willen we de verbeelding van kinderen en jongeren stimuleren. We willen hen op een laagdrempelige manier laten proeven van cultuur en collectieve creatie. Want we zijn ervan overtuigd dat verbeelding veerkracht geeft.


Charlotte Van Wouwe (BE,1988) studeerde af als master vrije kunsten aan Sint-Lucas Hogeschool Gent. Gepassioneerd door glasblazen en blaasinstrumenten voerde ze in het kader van haar opleiding een onderzoek naar de mogelijkheid van glazen blaasinstrumenten.
Het leverde haar intussen verschillende bespeelbare instrumenten op.
Met het ensemble Soplarte brengt Charlotte Van Wouwe een programma waarin de klankmogelijkheden en melodische beperkingen van dit (niet-chromatisch) instrument live worden verkend.Dit doet ze in kwartet met Berlinde Deman, Bart Maris en Marie-Anne Standaert, sinds kort uitgebreid tot kwintet met de stem van Maja Jantar.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list