Elke Scheirlinckx


Over de kunstenaar

Van kindsbeen af was Elke aangetrokken tot - en omringd door - kunst. Als enig kind was kunst een perfecte uitlaatklep, met haar vader Erik (zelf ook kunstenaar) als het creatieve kompas aan haar zijde. Toen ze 16 was, koos ze dan ook voor kunstonderwijs aan Sint-Lucas in Gent. Later haalde ze een diploma grafische technieken aan Artevelde Hogeschool.

De eerste jaren van haar professionele carrière werkte Elke als pre-productie desktop publisher in een bedrijf waar ze pictogrammen klaarzette voor druk op diverse materialen. Omdat dit haar creatieve lusten onvoldoende kon bedwingen, begon ze freelance grafische opdrachten aan te nemen in bijberoep. Hierbij ontwierp ze onder andere logo’s, huwelijksuitnodigingen en geboortekaartjes en ze illustreerde zelfs enkele kinderboeken met beperkte oplage.

Na enkele jaren met 2 jobs, koos Elke voor haar passie en gaf ze haar ontslag in het bedrijf om voluit te kunnen focussen op grafisch ontwerp en kunst. Deze nieuwe fase in haar carrière liet haar toe om het creatieve de bovenhand te laten nemen, waarbij ze niet meer enkel de eenmalige opdrachten aannam. Door meer in opdracht van bedrijven te werken, werd de job ook diverser en uitdagender. Ondanks dat grafisch werk nog steeds brood op de plank brengt, is de balans de voorbije jaren nog verder naar de beeldende kunst verschoven.

De kunst van Elke is een combinatie van analoge en digitale media, van eenvoudige schetsen tot complexe illustraties vol van symboliek - sommigen vrolijker dan anderen; net zoals het leven zelf. Een prominent en wederkerend thema in haar werk is dan ook emotie in al zijn vormen met een sterke maar breekbare vrouw als hoofdrolspeler in de meeste stukken.

Elke woont in Baasrode, België met haar man, 2 kinderen en hun golden retriever.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32479373705
info@kunstcollectiefblos.be
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list