Frieke Verlé

Maakt deel uit van De Tank

Bezoek het atelier op

Over het atelier

De Tank biedt een 40-tal atelierruimtes aan voor beeldende kunstenaars, grafici, videomakers, ontwerpers, … Aangezien De Tank sinds 2017 nagenoeg onafgebroken volzet is, is het een nieuwe broeihaard van creativiteit in Brugge geworden, en dat pal in het historisch centrum. De Tank heeft ook een exporuimte voor eigen of externe expo's. Hou zeker ook de evenementen van De Tank in de gaten via Facebook en Instagram, want die wordt vaak door jongeren en organisaties ingepalmd voor expo’s, events, workshops, …

http://www.detank.be
elke@hetentrepot.be

Ontdek meer over UFO door het artikel op de blogsite van Atelier in Beeld te lezen: https://atelierinbeeld.be/nl/op-zoek-naar-gegeerde-atelierruimte-de-stad

Maak kennis met het atelier van Florien Allemeersch en Björn Van Houtte:
https://atelierinbeeld.be/nl/atelier-van-florien-allemeersch-de-tank-be…
https://atelierinbeeld.be/nl/atelier-van-bjorn-van-houtte-de-tank-beeld


Als illustrator en beeldend kunstenaar ga ik steeds op zoek naar een soort discrepantie, tussen het illustratieve van de toegepaste beeldende kunst en mijn eigen persoonlijk werk .
Als illustrator ben ik heel specifiek in mijn uitvoering en techniek. Deze is beheerst, heeft een duidelijk herkenbare stijl, veel kleur, tactiele textuur en een trieste zachtheid. Mijn illustratief werk is steeds in opdracht, dit gaat van geboortekaartjes tot affiches of publicatietekeningen. Ik ben ondertussen al een tijdje bezig als illustrator en heb hier ondertussen een modus operandi in ontwikkeld.
Naast die illustratieve werken maak ik ook persoonlijk werk. Hierin probeer ik mezelf steeds uit te dagen om me net tegenover het vertrouwde van het illustratief werk te plaatsen. Mijn persoonlijk werk heeft een duistere intrigerende kant, waarbij ik met verschillende draagvlakken experimenteer en mezelf voor een deel overgeef aan het toeval.
Een deel van de toegepaste kunst van een illustrator, waar je van een gegeven verhaal of stuk tekst vertrek, heb ik ook nog steeds nodig in mijn persoonlijk werk. Hiervoor verlies ik mezelf in de digitale wereld tot mijn oog valt op een fascinerend verhaal of een pakkende momentopname. Daar neem ik fragmenten van en breng deze samen tot een compositie in photoshop, wat de basis vormt voor het werk.

Contact

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list