Hilde Vanhees


Over de kunstenaar

Schilderen is voor Hilde Vanhees een tweede natuur geworden. Niet schilderen voelt oncomfortabel. Als kind al was ze voortdurend aan het tekenen, als tiener wilde ze modeontwerpster worden en ze werkte geruime tijd als architecte. Maar in de beeldende kunst permitteert ze zichzelf een nog grotere vrijheid om te spelen met kleuren, ruimtelijkheid en composities. Hoewel ze voornamelijk schildert, houdt ze ervan om regelmatig experimentele werken te maken zoals collages, 3D installaties of om te schilderen op diverse ondergronden (vb. karton, hout, textiel). Ook Street-Art is haar niet vreemd. Meestal laat ze zich leiden door haar intuïtie en herinneringen (werkelijk of fictief), dewelke breed doorweven zijn met jarenlang verzamelde beelden vanuit films, clips, tijdschriften, muziek, mode en andere kunstwerken. Doch steeds met een sterk ontwikkeld gevoel voor context, schaal en eigen beoogde atmosfeer voorop.
Hoewel het merendeel van haar schilderijen figuratieve elementen bevat, soms met een surrealistische kant, neigt ze de laatste tijd naar meer abstract werk. Alleszins herkent men vaak haar trefzekere penseelvoering, liefde voor de materie van verf an sich, het gedurfde coloriet en de eigenzinnige stijl. De ene keer met een zweem van sensualiteit, de andere keer verwijst ze naar natuur of naar de zielenroerselen des mensen.
Net omdat Hilde zichzelf gulzig onderdompelt in het opwindende avontuur van de kunst, met een oneindig aantal mogelijkheden, zo is het onhandig om haar bondig te omschrijven. Gewoon ondergaan is dus de boodschap!

Ontdek de gebruikte technieken

The Firestarter
Studio Vanhees
Bodyscape
Into My Arms
Symbiose
+32495172225
Maakt deel uit van: Vonk
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list