Inge Dompas


Over de kunstenaar

Het werk van Inge gaat over de vluchtigheid en vergankelijkheid van het leven. Schilderen is een manier om alles wat komt en weer voorbijgaat even 'on hold' te zetten en onder de aandacht van de kijker te brengen.

Inge werkt in reeksen, telkens vanuit een ander thema. Over elk van deze thema's geeft ze je graag wat meer uitleg. Zoals bij vele kunstenaars is haar werk een neerslag van mens en samenleving, van wat zij zelf ervaart in haar omgeving. Het vluchtige van herinneringen, het tijdelijke van reflectie, de gejaagdheid en de vervreemding in de stad zijn onderwerpen die steeds terugkeren.

De werken die in het atelier staan zijn allesbehalve af maar geven een idee van het proces dat doorlopen wordt om tot een voltooid schilderij te komen. Ook al het voorbereidende werk, de potlood- en houtskooltekeningen, schetsen in acrylverf of pastelkrijt, collages, krantenknipsels ter inspiratie, werken op karton enz. worden getoond. Je mag daarbij gerust bladeren in de schetsboeken of werken uit de rekken halen om ze beter te bekijken. Welkom!

Ontdek de gebruikte technieken

Atelier Ingentia

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
19.00 - 22.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32496120301
info@ingedompas.com
Maakt deel uit van: Kunstroute Leuven
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list