Jan Leenknegt

Individueel atelier

Over het atelier

Ons atelier opende in het jaar 1987. Twee jaar na het overlijden van de vader Michiel Leenknegt, glazenier, dat gevestigd was te Kwaremont . In dit atelier werkte vader en zoon jarenlang samen.
Ze realiseerden samen glasramen, naar eigen ontwerp en realisatie voor openbare gebouwen en particulieren. In dat jaar realiseerde Jan Leenknegt zijn eerste glassculpturen. Warm verzinkt smeedwerk, verlakt gebakken. Mondgeblazen Frans en Duits vlak glas , montage op een steen met bouten en vijzen in inox gemonteerd. Unica. Jan is een authentiek kunstenaar die ontwerpen maakt met als thema's , de natuur, ruimte , de schepping...


Over de kunstenaar

Mijn vader was ook glaskunstenaar. Hij maakte ontwerpen voor glas-in-loodramen en voerde die ook zelf uit. In dat atelier groeide ik op, tussen het mooie Frans en Duits mondgeblazen glas. Ik wou verder werken met datzelfde glas en meer dan 30 jaar geleden begon ik glassculpturen te ontwerpen. Die voeren we zelf uit met als drager warm verzinkt smeedwerk dat nadien verlakt gebakken wordt. Mijn werken zijn altijd unica en vinden hun plaats zowel buiten als in een interieur. Alle maten kunnen, tot meer dan 12 meter groot realiseerden we al. Ik exposeer in beeldentuinen, musea en galerijen.

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list