Jef Hoornaert

Individueel atelier
Binnen aan foto's werken met buitenzicht op landschappen

Over het atelier

Een écht atelier heb ik niet, wel een soort werkkamer waar m'n foto's worden geselecteerd, bewerkt en samengevoegd tot nieuwe creaties. Na het externe drukproces worden de foto's er ook gekleefd op de voorziene dragers en perfect bijgewerkt op de juiste grootte.
In deze ruimte wordt ook alle materiaal klaargemaakt voor onze zelfverzorgde tentoonstellingen, zowel van m'n vrouw Frie Hardeman (schilderwerk) als van mezelf (fotografie).
Een andere werkruimte is de werktafel in de "garage" waar de fotodragers worden klaargemaakt: tot perfecte grootte verzagen, van ophangsystemen voorzien, zijkanten beschilderen enz...
M'n echte werkkamer ? De fototoestellen en mezelf: hier begint en eindigt alles.
We verzorgen ook "vitrine 22" in de Menenstraat te Ieper - tussen de Grote Markt en de Menenpoort - waar steeds enkele van m'n foto's staan opgesteld, samen met schilderijen van m'n vrouw Frie Hardeman. Om de 3-4 maand wordt deze vitrine "ververst" met nieuw werk. Veel kijkgenoegen.
PS. In dit jaar 2022 worden alle foto's voor een kleine prijs aan de vrouw/man gebracht ten voordele van "kom op tegen kanker" en "het kinderkankerfonds van het UZ Gent".

° We hebben twee ogen: het ene kijkt, het andere ziet - het ene registreert, het andere interpreteert {Bernard Dewulf}


Over de kunstenaar

Vierkant kijken door een ronde lens - fotografie van gave regionale landschappen tot gedetailleerde abstractie.

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list