Kaarin Poppe


Over de kunstenaar

Het begon met het hoopje rommel dat ik in mijn kindertijd verzamelde.

Na mijn humaniora studeerde ik grafische kunsten, reclame en decor aan het Sint – Lukasinstituut in Brussel. Vervolgens ging ik naar de academie in Anderlecht. Ik volgde lessen in modeltekenen en sculptuur.

Sindsdien leg ik me vooral toe op schilderen en sculpteren. Ik ga steeds meer experimenteren met soorten verf en andere materialen en verdiep me, als autodidact, in de zoektocht naar technieken. Daarnaast verwerk ik recyclagemateriaal in mijn sculpturen en in mijn schilderijen.

In mijn schilderijen ga ik op een intuïtieve en impulsieve manier vorm geven aan symbolische figuren die een spiegel zijn van mijn innerlijk. Mensen en dieren behoren tot de terugkerende thema’s. Zwart omlijnde vormen werden stippen en korte verftoetsen.

Kenmerkend zijn ook de psychologische aspecten waarmee mijn werken dicht bij mijn innerlijke beleving komen te staan. De vele volle en holle vierkantjes banen zich een weg naar het oneindige. Ze geven gestalte aan de eindeloze dialoog met mijn emoties en de zoektocht naar zelfkennis en (onbereikbare) perfectie. Het onzegbare wordt zichtbaar. Schilderen is ook toegeven aan mijn artistieke impulsen en creëren: creëren is leven. Leven is schilderen.

Ontdek de gebruikte technieken

Wezenlijk
Medusa
Duizendpoot

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
19.00 - 22.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32478205360
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list