Karo Vrints

Maakt deel uit van Karo(lien) Vrints
Karo in haar atelier

Over het atelier

OVER HAAR ATELIER
Karo kocht het huis en atelier over van een bevriende kunstenares. Ze beloofde deze kunstenares dat het huis een plek blijft waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten, een plek waar kunstcollectieven ontstaan en samenwerken. Haar atelier is te vinden op het einde van een steegje van een steegje, waar de rest van de drukke stad Antwerpen wegvalt. In datzelfde huis woont nog een kunstenaar, Gregorie Berneri, die er ook zijn atelier heeft.

OVER HAAR KUNSTPROJECTEN
Karo verbeelde reeds vervormde momenten in het verleden, gaf een knipoog aan lucide dromen en toonde het belang aan van ‘het niets’ voor mensen. Ook klaagde ze vrouwenbesnijdenis aan en hoe de mens omgaat met zijn omgeving en mede-aardbewoners, van één- tot meercelligen.
Momenteel finaliseert ze een cocreatie met videokunstenaar Roland Méliès. Deze artistieke kortfilm zal te zien zijn op de dagen van Atelier in Beeld.


1. SOLOWERK
Met beelden opgebouwd uit mixed media vertelt Karo verhalen die vaak geëngageerd zijn. Kunst doet haar nadenken over het (samen)leven en de rol die zij als mens daarin speelt. Maatschappelijke thema’s zoals hoe de mens omgaat met zijn mede-aardbewoners en zijn omgeving vinden hun weg naar haar canvas.
Deze reeks 'Pieces of Multicellullar Organism in Plastic' zijn een aanklacht tegen hoe de mensheid met de natuur omgaat en het leven uit de aarde zuigt. De organismen in de plastic zakken zijn verscheurd en vacuüm getrokken, zoals in een labo. Maar een dunne draad houdt de verscheurde delen in contact met elkaar. Deze 'Pieces of Multicellullar Organism in Plastic' proberen zo verbonden te blijven ondanks hun verscheurd zijn.

2. IN COCREATIE
Videokunstenaar Roland Méliès brengt de beeldtaal van Karo over ‘het niets’ samen met zijn videokunst in het project Body As Canvas. Hij ontdekt en onderzoekt met zijn camera de verschillende huidlagen van Karo’s kunstwerken, die uit meer bestaan dan alleen canvas en verf: kattenhaar, kartonnen snippers, plakkertjes, met zwart overschilderde gouden bubbels verf, … 'Roland projecteert videobeelden met details van mijn werken op mijn lichaam. Als kunstschilder word ik zelf het canvas.'

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list