Kristien Hubrechts

Individueel atelier

Over het atelier

De afdruk van een tekening in het hout of het koper, met zwarte inkt de eerste keer…..dat is het spannendste deel. Daarna wordt het relaxer, want de basis is er, soms stevig, soms wankel. Maar nu begint het spel. Polijsten, verschralen, mengen, van ver bekijken, …..of misschien toch eens omgekeerd afdrukken…..Dat is de sfeer van een atelier. Ook al hangt er soms was te drogen, of staan onze schoenen er naast de stofzuiger…als de pers pas heeft gedraaid hangt het nieuwe werk aan de draad. Ik moet het zelf nog leren kennen, niemand heeft het al gezien, toch weer een beetje spannend…Dat is voor mij mijn atelier, mijn plek even met mezelf en mijn werk alleen.


Over de kunstenaar

Eind jaren negentig deed ik het grafiekvirus op bij Jos van Moorhem en liet het me niet meer los. In 2018 schreef ik me in aan de Academie van Leuven (SLAC) om me om te scholen naar de non-toxic grafiek om op een propere en veilige wijze de oude ambacht levend te houden.
De taal van grafiek laat me toe om uit de dagelijkse veelheid van beelden en indrukken een eigen impressie weer te geven.

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list