Kristof Vrancken

Over het atelier

VONK is een kunstenwerkplaats die werkruimte biedt aan beloftevolle, startende en professionele beeldende kunstenaars en residentieplekken aan nationale en internationale performancekunstenaars. Met de 3 gebouwen groeide VONK de laatste jaren uit tot een broedplaats voor artistiek talent. Naast infrastructuur biedt VONK een reeks van activiteiten en trajecten aan die kunstenaars ondersteunen op het vlak van artistieke inhoud, netwerking, zakelijke omkadering en spreiding.


Kristof Vrancken studeerde fotografie aan de LUCA School of Arts in Genk, waar hij sinds 2008 ook lesgeeft en als onderzoeker actief is. In 2015 startte hij een doctoraat in de onderzoeksgroep Inter-Actions aan de LUCA School of Arts, onder de naam The Sustainist Gaze, waarin hij naar strategieën zoekt om het Antropoceen in beeld te brengen. Hij begeeft zich hierbij in de grensgebieden tussen fotografie, wetenschap en kunst.

In zijn artistieke werk verkent Kristof de vergeten tussenruimtes. Als verzamelaar gaat hij op zoek naar subtiele overblijfselen van menselijke activiteiten, die hij vervolgens in zijn foto’s blootlegt. Deze lezing en interpretatie van het landschap leidt tot stille maar tegelijkertijd intense beelden. In zijn meest recente werken gebruikt Vrancken de natuur niet enkel als onderwerp, maar ook als een actief ingrediënt in zijn beelden. Door het ontwikkelen van zijn tactiele prints met lokale plantenextracten versterkt hij de relatie tussen het fysieke landschap en het beeld.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

Contact

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list