Layla Dupon


Over de kunstenaar

Layla Dupon - 1995°

​"Na het behalen van mijn lerarendiploma wou ik graag mijn kennis gaan verbreden in het artistieke veld. In 2022 studeerde ik af als master in de Beeldende Kunsten aan Luca School of Arts (Gent), met afstudeerrichting keramiek en glaskunst. Over het algemeen bestaat mijn artistieke werk uit een ritmisch samenspel tussen geometrische vormen en kleur."

In 2019 richte ik mijn eigen keramiekatelier op, PLEK 62, te Torhout. Hier maak ik naast mijn artistieke werk ook keramisch gebruiksgoed. Ook hierbij ga ik op zoek naar de relatie tussen vorm en functie, geometrie en kleur. Naast het maken en verkopen van keramiek geef ik er ook les. Voornamelijk in het pottendraaien, maar ook handopbouw of andere creatieve, al dan niet keramische technieken. Naast de lessen is er onder andere de mogelijkheid tot open atelier, bakdienst, groepsactiviteiten in het atelier of op verplaatsing. Een ruim aanbod waar iedereen de bestaande creatieve ziel in kwijt kan, of waar er de ruimte is om die creativiteit en techniek te laten groeien.

In 2022 onderging het atelier een kleine verbouwing en verhuis naar een grotere locatie in hetzelfde gebouw. Tegen mei 2023 komt er ook een winkelgedeelte bij. Het weekend 'Atelier in beeld' is dus het ideale moment om dit allemaal te vieren.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32478774377
plek62@outlook.be
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list