Lien Hillen

Maakt deel uit van VONK Regina Mundi Genk

Bezoek het atelier op

Over het atelier

VONK is een kunstenwerkplaats die focust op de ontwikkeling van beeldende & performance kunstenaars. VONK biedt werkruimte aan beloftevolle startende en professionele beeldende kunstenaars en biedt residentieplekken aan nationale en internationale performancekunstenaars. Met de 3 gebouwen groeide VONK de laatste jaren uit tot een broedplaats voor artistiek talent. Naast infrastructuur biedt VONK een reeks van activiteiten en trajecten aan die kunstenaars ondersteunen op het vlak van artistieke inhoud, netwerking, zakelijke omkadering en spreiding.


In mijn werk jongleer ik met de archetypen van de vrouw: de moeder, de maagd, de hoer enz. DE DUALITEIT IN Hoe deze 'rollen' zich vermengen en elkaar ZOWEL kunnen versterken als tegenwerken. Ik werk in diverse media; maak grote houtskooltekeningen, doe performances en maak videowerk. Hoewel deze vormelijk durven verschillen en het vertrekpunt vaak autobiografisch is, behandelen ze meestal dezelfde universele thema's over de vrouw en haar dualiteiten.
Identificatie aan de hand van aantrekken en afstoten. Gestuurd door driften, verlangens en angsten. Allen gehuld in een sluier van dubbelzinnigheid en in conflict staan met hun omgeving.
Kunst als stimulans voor het leven resulteert in een verslavend, soms destructief proces dat zich fragmentarisch prijsgeeft en balanceert op de grens tussen perceptie en realiteit.
Als zelfbenoemd beeldend pornosoof en 'the artist' als alter ego wordt de toeschouwer gelokt door een romantisch provocerende beeldtaal gevoed door een permanente analyse van verhoudingen, rolpatronen en kronkelende lichamen.

Ontdek de gebruikte technieken

Contact

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list