Lien Hillen


Over de kunstenaar

In mijn werk jongleer ik met de archetypen van de vrouw: de moeder, de maagd, de hoer enz. DE DUALITEIT IN Hoe deze 'rollen' zich vermengen en elkaar ZOWEL kunnen versterken als tegenwerken. Ik werk in diverse media; maak grote houtskooltekeningen, doe performances en maak videowerk. Hoewel deze vormelijk durven verschillen en het vertrekpunt vaak autobiografisch is, behandelen ze meestal dezelfde universele thema's over de vrouw en haar dualiteiten.
Identificatie aan de hand van aantrekken en afstoten. Gestuurd door driften, verlangens en angsten. Allen gehuld in een sluier van dubbelzinnigheid en in conflict staan met hun omgeving.
Kunst als stimulans voor het leven resulteert in een verslavend, soms destructief proces dat zich fragmentarisch prijsgeeft en balanceert op de grens tussen perceptie en realiteit.
Als zelfbenoemd beeldend pornosoof en 'the artist' als alter ego wordt de toeschouwer gelokt door een romantisch provocerende beeldtaal gevoed door een permanente analyse van verhoudingen, rolpatronen en kronkelende lichamen.

Bezoek dit atelier

7 mei
11.00 - 17.00
+32487937812
Maakt deel uit van: Stiel
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list