Lisa Foster

Individueel atelier
Atelier Lisa Foster

Over het atelier

Lisa Foster (°1992) is een Nederlandse beeldende kunstenaar, gespecialiseerd in illustratie en animatie. Ze heeft illustratie & animatieontwerp gestudeerd aan Minerva in Groningen (Nederland) en is in 2018 afgestudeerd met een MA in animatie aan het KASK in Gent (België). Het doel van haar werk is het visualiseren van observaties, en het creëren van beelden rond thema’s of ideeën. Lisa schildert graag menselijke figuren in een combinatie van wervelende kleurrijke verfstreken en elegante zwarte lijnen. In haar animatiefilms laat ze hen dansen op opzwepende tonen of stemmige klankexperimenten. Daarnaast experimenteert ze graag met verschillende materialen, vormen en bewegingen. Tegelijkertijd concentreert ze zich op het creëren van een visueel sterk beeld waar de kijker zich mee kan identificeren. Lisa’s illustraties zijn al gepubliceerd geweest in tijdschriften, zoals Rekto:Verso en haar animatiefilm ‘Heen en Weer’ trok op verschillende filmfestivals wereldwijd al de aandacht en leverde haar meerdere prijzen op.


Over de kunstenaar

Lisa Foster (°1992, woont en werkt in Leuven) behaalde in 2018 haar Master Animatiefilm aan het KASK in Gent. Met haar eindwerk Heen en Weer trok Lisa inmiddels wereldwijd de aandacht op verschillende filmfestivals. De kortfilm sleepte ondertussen al meerdere prijzen in de wacht.

Ook met haar illustraties en beeldend werk gaat Lisa op dezelfde manier te werk. Expressie en beweging staan centraal in haar werk, waarbij ze een uitgepuurd kleurenpallet hanteert om haar liefde voor diverse materialen tentoon te spreiden.

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list