Magda Vanhoegaerden

Individueel atelier
atelier Magda Vanhoegaerden

Bezoek het atelier op

Over het atelier

Mijn atelier bestaat uit twee ruimtes. De echte werkruimte is een 20 m2 groot met twee werktafels en een groot aantal practische meubels met veel schuifjes zodat het materiaal, scharen, lineaal, kleuren en verfjes, lijmen en linten, papier en machines gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. Hier maak ik gepersonaliseerde wenskaarten en schilder ik met vloeibare bijenwas op hotplate of met encaustic ijzer. Deze 'kunst'vorm wordt ook intuitief schilderen genoemd omdat je vanuit je binnenste spontaan hele mooie werken tevoorschijn tovert via deze techniek. Dit zijn beide technieken, kaarten maken en bijenwasschilderen die op korte tijd resultaten opleveren.
Daarnaast teken ik in opdracht en aan de hand van persoonlijke foto's het portret van jouw lievelings/huisdier of van jou of van een vriend of familie vooral met pastel.
De ogen zijn de spiegel van de ziel. Als ik die kan vatten in het werk dan is mijn werk geslaagd. Deze werken vind je in een tweede atelierruimte rechttegenover mijn ander atelier.
Hopelijk zien we elkaar snel, zodat ik jou mijn atelier kan laten zien.
Mijn atelier is spijtig genoeg niet rolstoeltoegankelijk.


Over de kunstenaar

PORTRETTEN TEKENEN met pastel en houtskool aan de hand van foto. De ogen zijn de spiegels van de ziel. Als ik het karakter in de ogen herken in het werk, dan is mijn werk geslaagd.
Tussendoor schilder ik met vloeibare BIJENWAS (ENCAUSTIC ART) en zo'n werkje is in een mum van tijd klaar. Iedereen kan het van jong tot oud. Deze techniek noemt ook intuitief schilderen en geeft zeer veel voldoening. Je kan in eigen atelier een workshop komen volgen.
Daarnaast maak ik gepersonaliseerde WENSKAARTEN op vraag of je kan zelf een gepersonaliseerde wenskaart in eigen atelier komen maken en hiervoor maak je ongelimiteerd gebruik van toestellen, snijmachines, snijmallen, stempels, verven, lijmen, gelli print voor het maken van MONOPRINTS, ghostprints ...en Magd'art legt jou de verschillende technieken uit.
Voor zowel het bijenwasschilderen als voor het maken van kaarten heb ik verschillende toestellen (hotplate, encaustic ijzers, stylus, en schrijfpennen) en werkmateriaal dat ik graag wil laten zien aan de bezoeker.
Op mijn website www.magdavanhoegaerden.com kan je meer lezen over mijn hobby's en mijn werken bekijken.

Via https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/ kan je mijn workshop boeken (zoekwoord: encaustic) of contacteer me via website magdavanhoegaerden.com of via mail magdavanh@yahoo.com

Je kan gratis genieten van een demo van schilderen met bijenwas tijdens de open atelier dag.
Mijn atelier is spijtig genoeg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Magd'Art's atelier is goed verlucht en beslaat twee ruimtes.

Een workshop boeken op verplaatsing behoort ook tot de mogelijkheden mits duidelijke afspraken (max groep van 5 personen per keer) zodat elkeen voldoende begeleiding en uitleg krijgt.

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list