Aterlier Tjampens

Ontdek de gebruikte technieken

Over het atelier

Ik ben mijn hart verloren aan de kunst en mijn passie is nieuwe dingen uitproberen.
De start van mijn creatieve 'ik' begon jaren geleden in de tekenacademie in Wevelgem. Door te experimenteren met verschillende materialen zoals schilderen, mozaïek, ... leerde ik wat ik graag deed.
Na mijn studies kreeg ik meer tijd om me verder te ontplooien. Ik werd geleid naar een 3 jarige opleiding waar ik me verder specialiseerde in keramiek en glazuren.
Na het zien van al het mooie glaswerk bij mijn opleiding keramiek, kriebelde het bij mij om dit ook te kunnen. Ik volgde een 3 jarige opleiding in glas in lood. Zo werd ik glazenier en experimenteerde ik met glas in lood, glasschilderen, glaszandstralen, glasfusen, pàte de verre en slumpen. Hier heb ik veel kunnen creëren.
Na verschillende jaren met het experimenteren met glas werd ik nieuwsgierig naar juweeltjes in glas, zilver en porselein. Nu staan de edelmetalen rood koper en messing op mij te wachten om verwerkt te worden tot juweeltjes.

De atelier van mijn man, werken in metaal, heb ik deels overgenomen na zijn overlijden. Hij maakte mooi maatwerk in inox, ijzer en messing. Om een deel van zijn werk verder te zetten, leerde ik lassen, tig-lassen, half-automaat lassen en lassen met de chalumeau.
Aangezien ik gefascineerd ben om met kleuren te werken, kwam epoxy en acrylverf op mijn pad. Door mijn 'oude liefde' nl het keramiek volgde ik een cursus bij Guy van Leemputten voor het maken van flinterdun porselein.

In de nabije toekomst wil ik mijn opgedane kennis doorgeven via workshops of open ateliers. Bij interesse mag u altijd contact met me opnemen. Ik sta u met plezier te woord.

Marie-jose@live.be
http://www.atelier-tjampens.be/website/
gsm: 0471 28 09 63