Mieke Fleurackers


Over de kunstenaar

Als kunstenaar is Mieke Fleurackers in de eerste plaats een spirituele alchemist.

Haar (semi) abstracte schilderijen, voornamelijk in acryl, staan bekend om dromerige en raadselachtige composities die verwijzen naar de spirituele alchemistische processen in het leven.

Mieke tekent al van kinds af aan en is klassiek geschoold in de beeldende kunst. Tekenen en schilderen is voor haar altijd als ademen geweest. Het is een manier om de wereld te begrijpen en ermee om te gaan.

Nadat haar zoon in 2019 overleed, werd schilderen een spirituele lijn met de hemel en pure noodzaak.

Sindsdien heeft haar oeuvre zich snel ontwikkeld in een taal van kleuren, lijnen en beelden waarin ze zich vrij kan uiten waar woorden tekortschieten.

Ze gaat niet uit van een idee of waarneming, maar van intuïtieve beelden die tot haar komen in dromen en uit contact met de spirituele wereld.

Deze droombeelden hebben allemaal hun eigen symboliek.

Ze werkt meestal met een beperkt kleurenpalet en haar werk heeft vaak zachte, bijna mistige kleurovergangen, gecombineerd met speelse lijnen en markeringen.

Mieke woont en werkt afwisselend in België en Zuid-Frankrijk en komt meerdere keren per jaar met nieuwe kunstwerken naar buiten.

Ze heeft deelgenomen aan internationale kunstprojecten in India en Brazilië en zal in de toekomst meer internationale kunstsamenwerkingen aangaan.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
7 mei
11.00 - 17.00
info@miekefleurackers.com
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list