Nathalie De Clercq

Individueel atelier
Nadaljee

Over het atelier

Als beginnend kunstenaar vind ik het leuk om mijn atelier open te stellen en ben benieuwd naar de reacties.
Mijn zonnig atelier bestaat nu 2 jaar en vormt één geheel met de tuin. Ons doel was leefruimte en werkruimte te combineren. Zowel in de zomer als in de winter is het er zalig vertoeven.


Over de kunstenaar

specialiteit :
houtsculptuur + meubelstofferen (oude of moderne manier)
Mijn vriend en ik hebben allebei dezelfde passie : antiek. Samen hebben we een 5-jarige cursus avondonderwijs gevolgd : hij in meubelrestauratie en ik in meubelstofferen. Hierbij leerde ik zowel de oude, traditionele manier als de moderne, snellere manier. Mijn voorkeur gaat nog steeds naar de arbeidsintensieve, oude manier, waarbij je zelf de vorm van het meubel moet creëeren.
Als je van antieke meubelen spreekt, hoort hier automatisch mooi houtsnijwerk bij. De liefde voor hout en het kunnen verwerken tot een concept, bracht me tot een basisopleiding beitelen. Daarna was het zelf oefenen en al doende ervaring opdoen. Op den duur lukt het me beter en beter om mijn werken te verfijnen.
Ik probeer zo realistisch mogelijke beelden te maken. Hierbij baseerde ik me eerst op voorbeelden uit boeken, maar ondertussen lukt het me door observatie in de werkelijkheid en door studie van foto's meer inzicht te krijgen.
Zowel in het stofferen als in de houtsculptuur vind ik het zalig om mijn ziel erin te leggen en zelf vorm te geven. Elk beeld geeft ook een bepaalde boodschap mee en schrijf ik toe aan bepaalde fases in mijn leven.
In de toekomst wil ik nog zoveel meer doen, zoals tekenen, schilderen en keramiek, maar voorlopig ontbreekt me hiervoor de tijd.

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list