Nicky Myny

Individueel atelier
NICKY MYNY - ARTKOM

Over het atelier

ARTKOM, Process Art Studio.

De wereld heeft Kunst nodig omdat het ons helpt om te verbinden met onszelf én met anderen. Net nù!

Artkom werd in 2016 opgericht door Nicky Myny, Master in de kunsten en lid van I.R.S.E. in Parijs, als een manier om twee van haar passies te combineren: Kunst + zorg voor mensen. Ze ontwikkelt innovatieve oplossingen als antwoord op onze veranderende tijden. Ze reageert op de prestatiegerichte en onzekere, drukke levensstijlen door kunstzinnige processen en zeer persoonlijke routes. Een vrijheid ontstaat binnen dit onbeperkte kader, waar magische en unieke ideeën worden ontwikkeld.

In Artkom kan je terecht voor process art workshops, trainingen en advies. Allemaal gericht op de ontwikkeling van creativiteit en de verbondenheid binnen jouw bedrijf, of dat nu op organisatieniveau, in teams of individueel is.


Over de kunstenaar

Nicky Myny ervaart het leven in een constante stroom van prikkels en indrukken die al dan niet onbewust binnensijpelen. Haar grootschalige, kleurrijke schilderijen ontstaan door zintuiglijke interpretaties die de gedachten overbruggen tussen wat geweten is en hoe het intuïtief aanvoelt

Nicky stelt de aard van de schilderkunst in vraag zoals het is, en ontdekt gaandeweg waar haar eigen praktijk zich bevindt. Haar recente werken op papier mijden elke puur figuratieve classificatie, conceptueel gewordteld in noties van het documenteren en vastleggen van haar gemoedstoestand, de connecties met de wereld rondom haar, de spanning tussen kwetsbaarheid en kracht, ten gunste van een praktijk die de bevrijding van de limieten van communicatie mogelijk maakt.

Zoekend naar waar het intuïtieve eindigt en het abstracte begint, daagt ze de kijker uit om met hun blik buiten de grenzen van haar werken te treden.

Nicky Myny behaalde in 2015 een MA in beeldende kunsten aan PXL University College, MAD School of Arts in Hasselt. Ze is de bezielster en facilitator van ARTKOM, de process art studio. Sinds de opleiding bij Unesco-pedagoog, Arno Stern, is ze vanaf 2020 lid van het Institute for Research in Semiology of Expression in Parijs.

Contact

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list