Niko Hendrickx

Individueel atelier
transformatiestudio niko hendrickx

Over het atelier

Het doel is om mijn atelier, een huis waarin ik leef en werk, gewoon eens open te stellen voor kijklustigen. Er zijn werkruimtes op het gelijkvloers en het eerste verdiep. Maar ook een ruimte waarin tal van werken tentoongesteld staan.

Ik hang bij de werken QR-codes. Als u deze codes scant met uw smartphone kan u meer uitleg vinden over: een bepaald kunstwerk, een werk in ontwikkeling, een animatie of filmpje bekijken dat bij een werk hoort, de werkplek... Daar kan u wel even mee bezig zijn... gewoon rondkijken kan natuurlijk ook.

U moet niet aanbellen, wandel gewoon langs het huis naar achter en via de veranda kan u uw bezoek starten.

Natuurlijk ben ik ergens aanwezig in het atelier, vragen staat vrij maar iedereen persoonlijk rondleiden is moeilijk in deze context.
Een meer persoonlijk en geleid atelierbezoek kan ook maar dan spreken we best eens een ander moment af.

Ik begroet u graag en welkom!

(Zaterdag moet ik met de nacht werken, te beginnen om 18h. Op zich kan het bezoek die dag tot 17h30 blijven.)


Over de kunstenaar

Als kunstenaar streef ik ernaar om werk te maken dat, in alle betekenissen van het woord, ‘hedendaags’ is. Veelheid, dynamiek, continue verandering en beweging zijn voor mij hedendaagse kernbegrippen, en die probeer ik in heel mijn kunstpraktijk op te nemen. ‘Transformatie’ is hierbij voor mij het overkoepelende concept.

Dit continue transformeren is uitgegroeid tot een essentieel kenmerk van mijn oeuvre. Mijn aanpak is samen te vatten onder de titel ‘transformatiestudio niko hendrickx’: een vrijplaats waarin ik methode, stijl, thema en techniek ondergeschikt maak aan het idee en de uiteindelijke vorm, wat resulteert in een brede en diverse waaier aan werken. Ik noem mijn praktijk ‘creatief dynamisme’.

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list