ONBETAALBAAR

Hout atelier in beeld

Over het atelier

Het nieuwe atelier van ONBETAALBAAR en collectief Textiel (Esther Van Schuylenbergh, Veerle Tytgat en Joanna Reuse) bevindt zich sinds eind september 2021 op deze overdekte site in de Oude Brusselseweg te Gentbrugge…Ante Timmermans had deze plek al veel eerder ontdekt. Met enige trots en veel plezier stellen we samen binnen de open atelier dagen onze deuren voor jullie open. Kom gerust langs om onze nieuwe realisaties van dichtbij te bekijken, we zorgen voor een drankje, hapje en snuifje muziek.


ONBETAALBAAR
is een onderzoeksproject geboren uit liefde voor objecten. Het is zowel werkplaats als denktank, een plek waar meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, bricoleurs, product designers, restaurateurs, grafici – werkers en denkers – elkaar vinden in een materialisme met emotie.

ONBETAALBAAR
vertrekt vanuit de filosofie dat de waarde van objecten niet enkel economisch is, maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel. Wij werken enerzijds met gerecupereerde materialen en geven ze een paspoort en een nieuw leven, maar we bedenken ook oplossingen voor alledaagse praktische vragen, van kleine objecten tot ruimtelijke projecten.

ONBETAALBAAR
nodigt mensen uit om na te denken over wat we wegwerpen, stil te staan bij het verhaal en de identiteit van een object, te voelen hoe vertrouwde ruimtes er anders kunnen uitzien, geconfronteerd te worden met de echte kosten van een goed gemaakt voorwerp en mee te brainstormen over hoe we dingen beter, ‘schoner’ meer ‘circulair’ kunnen maken op een menselijke manier.

ONBETAALBAAR
verenigt ecologie, economie, filosofie, design en liefde voor materialen en schept banden tussen vinders, denkers, makers, ontwerpers en kopers.

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list