Steven Antonio Manes

Over het atelier

VONK is een kunstenwerkplaats die werkruimte biedt aan beloftevolle, startende en professionele beeldende kunstenaars en residentieplekken aan nationale en internationale performancekunstenaars. Met de 3 gebouwen groeide VONK de laatste jaren uit tot een broedplaats voor artistiek talent. Naast infrastructuur biedt VONK een reeks van activiteiten en trajecten aan die kunstenaars ondersteunen op het vlak van artistieke inhoud, netwerking, zakelijke omkadering en spreiding.


Steven Antonio Manes zinspeelt op de vergankelijkheid van de wereld en existentiële gedachten in zijn abstract expressionistische tekeningen en op Arte Povera geïnspireerde sculpturen.

Manes' roots liggen in het zuidelijkste deel van Italië. Het is een regio die bekend staat om zijn pure schoonheid, maar die tegelijkertijd, door de geschiedenis heen, gekenmerkt wordt door armoede. Antonio's grootouders kwamen naar België uit noodzaak, om te werken in de Kempische steenkoolmijnen.

Het is niet alleen de zoektocht naar zijn wortels die Steven Antonio als kunstenaar kenmerkt, tegelijkertijd schuilt er een verlangen naar het verlaten land, evenals het gewicht van die geschiedenis in Antonio's werk.

Steven Antonio Manes wordt gerepresenteerd door Bruthausgallery.

meer info/vragen over werken? -> info@bruthausgallery.com

ENG

Steven Antonio Manes (1993, BE) is a Belgium based Italian visual artist, represented by Bruthaus Gallery

Manes spontaneously conducts an in-depth investigation that reflects on the existence and value of man in a world that is fleeting and transient.

His Italian roots have a profound influence on his work. In the South of Italy, he was very inspired and attracted by every aspect of this landscape, but mainly the roughness and abstract shapes.
The attraction to the landscape makes the work very grounded, earthly, and gives it character.

Steven Antonio works in an explosive manner, showing the perishability of the world and existential thoughts through abstract-expressionist drawings and arte-povera inspired sculptures.

Please contact : info@bruthausgallery.com , for more information about the works

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

Contact

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list