SUPPORT STUDIO - Robberto & Milena Atzori


Over de kunstenaar

SUPPORT STUDIO is een collectieve ruimte voor en door beginnende kunstenaars in Gent. Het is een werkplek waar de net-afgestudeerde of net-in-Gent-wonende kunstenaar een balans kan vinden tussen de ontwikkeling van de individuele praktijk, het uitbouwen van een netwerk via gezamenlijk engagement en het zelf organiseren van een ondersteunend programma. 
SUPPORT STUDIO is een artist-run, zelfstandig platform, geïnitieerd en ondersteund door NUCLEO.

Wij zijn twee beeldende kunstenaars die schilderen en beeldhouwen vermengen met textiel en borduurwerk. Het resultaat van dit vervuilende creatieve proces vindt zijn oorsprong in de spanning die ontstaat in het exacte evenwicht tussen ons beiden.

De volledige ontplooiing van ons werk vereist de creatie van meeslepende werelden waarin de toeschouwer de geest die aan ons oeuvre ten grondslag ligt kan ervaren. Wij proberen vele zintuigen tegelijk te stimuleren, in een poging de geest van de bezoeker los te maken van zijn heden, en hem te leiden naar een innerlijke visie die een andere perceptie van elke afzonderlijke stimulus mogelijk maakt.

Ons onderzoek is gebaseerd op verschillende aspecten van het universele en sociale geheugen, met als doel de invloeden die ons leven beïnvloeden te onderzoeken, de mechanismen en implicaties van deze krachten in het onderbewustzijn te analyseren - met inbegrip van dromen, esoterie, instincten, religie en magie - en de onophoudelijke strijd tussen leven en dood, wetenschap en mystiek, materialiteit en spiritualiteit te onderzoeken.

Aangezien onze belangstelling sterk wordt getrokken door de mens, richten wij onze aandacht op de relatie tussen de maatschappij en individuele obsessies, angsten en passies, waarbij wij proberen te onderzoeken hoe alles in een gespannen relatie met zijn tegendeel bestaat.

Albero Della Cuccagna
Aaahya
Vespa
Ivan & Amedeo
Gianni Morandi
Pamelona
Freddo
Caldo
Tiepido

Bezoek dit atelier

7 mei
11.00 - 17.00
+32485745091
studio.atzori@icloud.com
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list