Veerle de Grave

Individueel atelier
Collage Atelier @home

Over het atelier

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Visualizing Your Story is Truly Empowering °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

In mijn atelier kan je kennismaken met het creatieproces dat achter elke collage schuilgaat. Vanuit een ervaring, aanvoelen, drang of verontwaardiging, creëer ik een verhaal om de wereld en mijn beleving ervan, helder te krijgen. Duizenden knipsels bewaar ik in een bibliotheek, zorgvuldig gecategoriseerd per thema, ... van stokstaartje tot rookpluim en lichaamsdelen. Je kan het zo gek niet bedenken of ik tover het uit mijn 'magische magazijn'. Ik werk nooit exclusief aan 1 collage. Er zijn altijd meer dan 20 collages in wording, vandaar dat ik met panelen werk, die altijd beschikbaar en uitschuifbaar zijn, om op elk moment een knipsel uit een collectie toe te voegen of weg te laten waar nodig.

Locatie: op wandelafstand van station Mechelen-Nekkerspoel
Zaterdag en Zondag - bezoek op verzoek: 0485 80 32 37


Over de kunstenaar

Bedankt voor je bezoek aan Atelier in Beeld.
Ik ben een gepassioneerde collagekunstenares met een professionele achtergrond in antropologie, sociaal-cultureel werk, onderwijs en coaching.

Mijn collages gaan over het spanningsveld tussen de dagelijkse realiteit en mijn beleving ervan.

Vanuit een ervaring, aanvoelen, verontwaardiging of vraag creëer ik een verhaal. 

Het zijn intieme reflecties en nodigen uit om met een portie humor en dramatiek mensen te verbinden rond maatschappelijke en persoonlijke thema's met een oproep tot bewustwording en actie.  
Wat wil ik doen?

Collageworkshops Visual Storytelling

Het medium is uiterst toegankelijk, laagdrempelig én integreert recyclage van materialen.

Je ontdekt je eigen verhaal en visualiseert het via symbolentaal op een intuïtieve en speelse manier. Iedereen heeft (h)erkenning nodig. Soms zijn zaken nog onduidelijk of onbewust en wil je je focus, richting, gevoelens en gedachten helderder krijgen. Mijn ervaring leert dat ze ontwaken tijdens het creatieproces van een collage. 

De kracht van dit medium leidt tot magische ontmoetingen met jezelf en anderen.

Mensen verbinden op een verdiepende en verfrissende manier is mijn missie. Empathie, connectie en empowerment zijn de sleutelwoorden in mijn gedroomde kunstpraktijk.
Hopelijk tot snel! Gazelle Collage Art

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list