Veroniek Van Samang

Maakt deel uit van COAP
Veroniek Van Samang - Keramiek

Over het atelier

COAP
Het Complementair gezelschap
Wij bestaan uit verschillende ateliers die werken rond kunst en ambacht. Samen creëren zorgt voor een positieve atmosfeer om actief bezig te zijn met de zaken waar we van houden.
Dit gezelschap herbergt diverse disciplines zoals edelsmeden, schrijnwerkerij, staalbewerking, schilderkunst, keramiek en videokunst. Voor 'atelier in beeld' zetten Veroniek Van Samang (schilderkunst, keramiek, installatie) en Attila Boltresz (design, staalbewerking) hun deuren open.


Veroniek Van Samang behaalde haar master in de schilderkunst in 2013 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Eerder studeerde ze hier een aantal jaar mode en later keramiek. In 2015 stak ze haar pedagogische master op zak en na een aantal jaren lesgeven startte ze in 2018 haar derde master in onderzoek in de kunsten aan Sint-Lucas School of Arts, Antwerpen.

Van Samang schildert met olieverf op doek, maakt levensgrote totems in keramiek en ontwerpt assemblages met mixed media. Ze verenigt sculpturen, schilderijen en objecten in installaties die ruimte specifiek en sociaal-artistiek gericht zijn.

De natuur met al haar vormen en kwaliteiten is voor Van Samang een onuitputtelijke inspiratiebron. Spiritualiteit, psychologie, boeddhisme en hedendaags sjamanisme vormen de basis van haar onderzoek.

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list