Veronique Verbrugge

Individueel atelier
Atelier Vero

Bezoek het atelier op


Over de kunstenaar

Van harte welkom in mijn atelier te Assenede. Ik schilder en teken hoofdzakelijk niet-realistische vrouwenportretten. Ja, ze zijn imperfect. Maar zijn we dat niet allemaal, elk met ons verhaal. Deze imperfecties wil ik omarmen en vorm geven via mijn kunst.
Zo staat ieder portret ook symbool voor een vrouw haar verhaal, voor de reis die ze aflegt. Ik neem tijd om te luisteren naar wat ze me vertellen wilt. En ik verbeeld me haar verhaal

Daarom is olieverf mijn favoriete medium geworden dit in combinatie met collage. De tijd die nodig is om laag per laag te werken symboliseert ook de tijd die we als mens nodig hebben om ons te ontwikkelen. Stap per stap. Laag per laag. Tevens staat de gelaagdheid ook symbool voor de littekens, de scheuren, de verminkingen, de pijn en het verdriet. Maar evenzeer staan ze symbool voor heling, hoop, zachtheid, kracht, liefde en lichtheid.

Ik combineer graag verschillende technieken: collage, olieverf, oliepastels, houtskool...Het spelen en experimenteren leidt tot verrassende creaties.

Portretten schilderen en tekenen is mijn passie geworden. Het is veel meer dan een hobby. Het is wie ik ben. Het heeft mijn leven letterlijk en figuurlijk opnieuw vorm en zelfs kleur gegeven. En bovenal: het doet mijn hart zingen.

Geniet van de reis,

Vero.

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list