Een hecht duo sinds twintig jaar

In groepsateliers werken beeldend kunstenaars samen onder hetzelfde dak. Sommigen hebben een bijzondere band met elkaar. Valérie De Ravet en Jan Pieter Cornelis vertellen iets meer over hun samenwerking.

Onze ambitie is om, onafhankelijk van trends en stijlen, een creatieproces verder te zetten. Bij dit proces staat de omgeving, natuur en het alledaagse leven centraal.

Hoe lang werken jullie al samen in het atelier?

We besloten in 2006 om te verhuizen naar Ronse. Dan zijn we ook beginnen samenwerken in het atelier.

Welke positieve invloed heeft het artistiek samenwerken?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het samenwerken in een atelier. Zo deel je elkaars kennis en inspiratie. Maar ook praktische zaken worden gedeeld, zoals inkt en papier. Je kan ook feedback vragen over een werk, de opbouw ervan of de planning voor een uitgave.

Landscape VDR
Landscape 28 - Valérie De Ravet
Landscape JPC
Landscape 1 - Jan Pieter Cornelis

Hoe ondersteunen jullie elkaar op artistiek vlak?

We ondersteunen elkaar op twee manieren: enerzijds heb je de praktische organisatie en anderzijds heb je de inhoudelijke feedback. Bij de praktische organisatie ondersteunen we elkaar met materialen, noden, opstellingen… Inhoudelijk geven we elkaar feedback als dat nodig is. De relatie is sterker dan het creatieproces op zich.

Hoe hebben jullie elkaars artistieke interesse ontdekt?

We hebben allebei een opleiding gevolgd aan de Academie van Antwerpen en Gent. Hedendaagse grafiek en tekenkunst hebben ons bij elkaar gebracht. Ondertussen kennen we elkaar al meer dan twintig jaar.

Dreamscape 05 - Valérie de Ravet - grafiet en pastel op papier

Waarom besloten jullie Studio Muziekbos op te richten?

Het was een logische stap om onze droom waar te maken. Onze ambitie is om, onafhankelijk van trends en stijlen, een creatieproces verder te zetten. Bij dit proces staan de omgeving, natuur en het alledaagse leven centraal. In Studio Muziekbos hebben we de vrijheid om autonoom werk te creëren. Deze creaties delen we graag met anderen.

Dreamscape 06 - Valérie de Ravet - grafiet en pastel op papier
  • duo's
  • tekenkunst
  • houtskool
  • grafiek