Met jouw stad of gemeente deelnemen aan Atelier in beeld? Gewoon doen!

Op 4 & 5 mei 2024 organiseert Kunstwerkt de derde ‘live’ editie van Atelier in beeld, het grote open atelierweekend in heel Vlaanderen en Brussel. Twee dagen lang kun je binnenkijken in meer dan 1500 kunstenaarsateliers, van garages over leegstaande panden tot loodsen; van grafiek over beeldhouwen tot schilderkunst. Atelier in beeld is dan ook het ideale moment om beeldend werk te tonen én te ontdekken.  

Tijdens de vorige editie zetten 2500 kunstenaars de deuren open van meer dan 1500 werkplekken. Dit hadden we niet kunnen bereiken zonder lokale ondersteuning. Maar waarom zou je als gemeente je schouders mee onder dit project zetten?   

Ontgin het artistieke potentieel van je gemeente

Beeldend kunstenaars werken vaak achter gesloten deuren, maar met Atelier in beeld zetten we hen een weekend lang in de kijker. Het is daarom een ideaal moment om de kunstenaars uit je stad of gemeente te leren kennen. In de beslotenheid van een atelier is de drempel laag om vragen te stellen, rond te snuisteren en hun werk te ontdekken.  

Op atelierinbeeld.be ontdek je vanaf half januari geleidelijk aan de deelnemende ateliers van je stad of gemeente door te filteren op postcode. Tegen half februari krijg je op de website een volledig overzicht van de deelnemende kunstenaars in je gemeente. Ken je kunstenaars die omwille van de taal of culturele achtergrond de weg naar het platform niet zouden vinden? Contacteer ons, we zoeken graag samen naar oplossingen. 

Clovis
Clovis - beeld Lucas Denuwelaere
Level 5
Level 5 - beeld Lucas Denuwelaere

Ondersteun lokale kunstenaars...

Atelier in beeld wil beeldend kunstenaars ondersteunen om met hun werk naar buiten te komen, en nieuw publiek aan te spreken. Het team van Atelier in beeld staat in voor een algemene pers- en communicatiecampagne op Vlaams en Brussels niveau en levert drukwerk, advertenties en signalisatiemateriaal aan alle deelnemende ateliers, én aan de steden en gemeenten. Ook digitaal: onder ‘downloads’ vind je handige bestanden: advertenties die je in een stadsmagazine of culturele brochure kan opnemen, een gif voor op de facebookpagina, een wervende oproep die je kan gebruiken in een nieuwsbrief... Nog iets anders nodig? Laat het ons weten! 

Voor de nodige ruchtbaarheid zorgen mediapartners De Standaard (en GVA, De Gentenaar, Het Nieuwsblad, HBVL) en Radio 1 voor een breed bereik. Alle ateliers worden opgenomen in de activiteitenkalender van UiTinvlaanderen.be!

… en haal nieuwe bezoekers naar je stad of gemeente.

Atelier in beeld trekt veel lokale bezoekers, maar een open atelierweekend kan ook een extra argument zijn voor fietsers, wandelaars, dagjesmensen of citytrippers om je stad of gemeente te bezoeken. Misschien kun je samen met de dienst toerisme een wandel- of fietsroute uitstippelen langs (enkele van) de deelnemende ateliers? Of werk je voor een grotere stad en is de hyperlokale betrokkenheid belangrijk? Dan is een route per buurt misschien wel aan de orde en kan de wijkregisseur je verder helpen. En vergeet niet: van kunst kijken krijg je honger en dorst. Lekkere adresjes in de buurt kunnen zeker als tussenstop op jullie route!  

En o ja, deelnemen is helemaal gratis! Inschrijven kan tussen 8 en 31  januari 2024 via atelierinbeeld.be. 

Overtuigd? Rep je naar downloadspagina voor promotiemateriaal en help ons mee verspreiden.  

Meer informatie nodig? Vragen? We helpen je graag verder. Contacteer ons via atelierinbeeld@kunstwerkt.be of 09 235 22 74.