Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? We tippen hier drie ateliers in Antwerpen die je zeker niet uit het oog mag verliezen.

Tip 1: Co-Op Litho

Drie kunstenaars slaan de handen in elkaar in het atelier van Co-Op Litho. Hun passie voor steendruktechniek bracht hen samen. Het atelier is een plaats waar ze verschillende technieken toegankelijk maken en knowhow kunnen delen. Een echte inspiratieplek waar je kunstenaars kan zien samenwerken.

Adres: Gijselsstraat 77, 2140 Antwerpen

Tip 2: Ricardo Alcaide

Ricardo groeide op in Caracas, Venezuela en bracht de laatste vijftien jaar door in Sao Paulo, Brazilië. Onlangs verhuisde deze kunstenaar naar Antwerpen. In zijn atelier staan twee elementen centraal: het modernisme als een levensstijl in zijn opvoeding en de harde realiteit van Zuid-Amerikaanse regimes. Hierdoor balanceert zijn werk vaak tussen orde en harmonie, conflict en chaos. Door het gebruik van ruwe technieken creert hij een balans.

Adres: Kleine Kraaiwijk 1, 2000 Antwerpen

Tip 3: Sarah Walraet

Sarah: “Mijn atelier is meestal een puinhoop, een chaos, zoals de wereld tussen mijn oren. Alleen het beeld in mijn hoofd en op het doek telt.” 

Na een periode van rust, heeft Sarah opnieuw de schildersborstel weten op te pakken. Menselijke portretten en lichamen hebben bij haar een streepje voor.

Adres: Familiestraat 20, 2060 Antwerpen