Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? We tippen hier drie ateliers in Gent die je zeker niet uit het oog mag verliezen.

Tip 1: Ans Dhondt

In het Minnemeers businesscenter kan je het kleine schildersatelier van Ans vinden. Deze kunstenares werkt met acrylverf op groot formaat. Haar favoriete onderwerpen zijn portretten van mensen en dieren. Ans laat de verf het verhaal vertellen. Het eindresultaat is een zoektocht naar de grenzen van pijn en schoonheid, een evenwicht tussen abstract en figuratief.

Adres: Blekerijstraat 75 1.49, 9000 Gent

Tip 2: Manu Van Steenbergen

Manu: “Humor, zelfrelativering, kunde en een drang om te experimenteren met klei, verf, acrylaat-harsen en veel meer... Dit alles vormt de basis van de werken die ik maak.” 

Het wordt al snel duidelijk dat in het atelier van Manu de grenzen van het onderwerp en materie worden getest. 

Adres: Nekkersputstraat 255F, 9000 Gent 

Tip 3: Tania Van Hoofstadt

In het Klein Raamhof te Gent ontdek je het unieke atelier van Tania. Haar beeldhouwwerk en schilderijen zijn gevoed door woorden, beelden en klanken. Keer en keer opnieuw probeert zij te zoeken naar nieuwe vormen en materialen om deze uit te testen in haar werk. Haar nieuwsgierigheid kent geen grenzen. 

Adres: Klein Raamhof 5, 9000 Gent