Klaar om erop uit te trekken, maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? We tippen hier drie ateliers in Hasselt die je zeker niet uit het oog mag verliezen.

Tip 1: Frieda Bollen

Het werk van Frieda nodigt uit tot een dialoog met de samenleving. In dit beeldhouwatelier gaat deze kunstenares aan de slag met materialen zoals steen, hout, metaal. Maar ook schilderen is één van de disciplines. Frieda zoekt in haar werken naar de essentie. het uitpuren van vorm en beeld. 

Adres: Hoekvijverslaan 21, 3500 Hasselt

Tip 2: Freddy Schoofs

Freddy: “Mijn werk wil over de stilte in het onuitspreekbare gaan. Dit alles in een intens minimalistische stijl.” 

Met zijn werk wil Freddy de emoties van de moderne mens vastleggen. Hij gaat telkens op zoek naar een vorm van sensatie. Freddy wil met zijn werk traditioneel zijn, maar niet conventioneel. 

Adres: Gerlachestraat 5, 3500 Hasselt

Tip 3: Sabine Maes

Sabine: “In mijn werk primeert er een terugkerende specifieke schriftuur en lijnvoering. Het is de rode draad doorheen mijn werk. Zowel in tekeningen, beeldhouwwerken en schilderijen is dit duidelijk zichtbaar.” 

Op de Gelatine site van Hasselt kan je het atelier van Sabine terugvinden. Haar werken ontstaan uit een poëtisch onderbewustzijn. Die kan de kijker zelf interpreteren en vormgeven. In het atelier van Sabine komen fragmenten van lichaamsdelen en landschappen bijeen of vallen ze uit elkaar. 

Adres: Armand Hertzstraat 35, 3500 Hasselt