Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? We tippen hier drie ateliers in Kortrijk die je zeker niet uit het oog mag verliezen.

Tip 1: Sabine Vanbiervliet

In het atelier van Sabine, Ceramic Stories, vind je keramiek gebaseerd op Japanse volkskunst. Dit familieatelier heeft een collectie van speelse, handgemaakte keramiek. De werken zijn zeer poëtisch en je vindt er zowel gebruiksgoed als leuke hebbedingetjes. 

Adres: Overleiestraat 29, 8500 Kortrijk 

Tip 2: Academie Kortrijk

Tijdens Atelier in Beeld wil de academie van Kortrijk jou uitnodigen om je artistieke blik te verruimen. Je kan er diverse ateliers ontdekken. Zo zet atelier beeldhouwen, ruimtelijke kunst, cross-over-project en digitaal beeldende kunst de deuren van het atelier open. 

Adres: Houtmarkt 5, 8500 Kortrijk 

Tip 3: Melvin Pattyn

Melvin: “Mijn techniek benoem ik als ‘roetschilderen’. Ik gebruik de vlam van verschillende kaarsen als penseel om schilderijen te maken met de roetsporen die op het witte papier achterblijven.” 

Voor Melvin is spontaniteit de sleutel in het creatieve proces. Hij laat zich leiden door het medium en dit in combinatie met de vloeibaarheid van het zwarte roet. Dit zorgt ervoor dat er een reeks beelden wordt gevormd door licht en schaduw. 

Adres: Bondgenotenlaan 12, 8500 Kortrijk