Binnenkijken en doorbladeren

Op zondag 9 mei hadden 160 kunstenaars graag de deur van hun NUCLEO-atelier voor jou opengezet, in het kader van Atelier in Beeld. Helaas kan deze open atelierdag niet doorgaan in zijn klassieke vorm. NUCLEO werkte een alternatief programma uit met online studio visits en de lancering van een boek. Zin om toch coronaveilig een atelier te bezoeken?

NUCLEO zorgt voor een coronaveilig alternatief voor een inspirerend atelierbezoek. Vijf curatoren gaan via ZOOM in gesprek met 20 kunstenaars die vanuit hun atelier ingaan op hun werkproces. Je kan gewoon luisteren, maar je mag ook actief deelnemen aan het gesprek.

Op zondag 9 mei tussen 14u en 18u gaan curatoren Edith Dhoove, Laurens Otto, Bert Puype, Adriënne Van der Werf en Jonas Lescrauwaet in gesprek met NUCLEO-kunstenaars Hallveig Agustsdottir, Corry Vandermassen Jean-Marie Bytebier, Cecilia Jaime, Sam Eggermont, Nicoline van Stapele, Willem Vermoere, Veronika Bezdenejnykh, Ilse Popelier, Peter H. Waterschoot, Dolores Bouckaert, Kobe Wens, Joke Raes, Isa D’Hondt, Roos Nieboer, Sven Boel, Willem Cole, Manon Clement, Nicolas Van Parys en Conrad Willems. 

Op zondag 9 mei lanceert NUCLEO ook ART IST BUCH, ARTIST BOOK. Het boek is een stand van zaken, een momentopname met een visueel overzicht van 160 kunstenaars in 12 ateliergebouwen van NUCLEO. Ze vroegen alle kunstenaars om één beeld, ONE IMAGE THAT SAYS IT ALL, zodat je al bladerend op ontdekkingstocht kan. Dichter Tom Van de Voorde voegde een extra laag toe aan het geheel met een gedicht uit zijn recente bundel ‘Jouw zwaartekracht mijn veer’.

Het boek wordt verdeeld door de kunstenaars zelf. Elk van hen kan 5 exemplaren weggeven. De overige 200 boeken zijn verkrijgbaar tegen een vrije bijdrage.

  • ufo
Ateliers