Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? Het jonge Muesli Collective spotte drie ateliers in Brussel die het ontdekken waard zijn. 

Over Muesli Collective

In het Brusselse Muesli Collective werken ze allen met hypergevoelige materialen die reageren op hun omgeving, specifiek met onzichtbare factoren zoals vochtigheid. Ze maken “onhandelbare” schilderijen en installaties die zich continu ontwikkelen. Dankzij KultXL zijn ze twee jaar lang te vinden in deze studio in Elsene.

Adres: Rue de l'Automne 44, Elsene

© Serge Brison

TIP 1: SB34 – The Pool

SB34 is een non-profit vereniging die kunstenaarsateliers ter beschikking stelt tegen eerlijke en betaalbare voorwaarden. Daarnaast beheert SB34 ook projectruimten waarin kunstenaars en personen uit het kunstenveld worden uitgenodigd. Op die manier leggen ze contacten en werken ze samen rond thema's zoals organisatie en socialiteit van artistieke productie en uitwisselingen. 

Muesli Collective: “Interessant aan SB34 is dat je er verschillende studios gecombineerd worden in één locatie, waaronder die van Alix Dussart, Julie Larrouy en Rokko Miyoshi.

Adres: Sint-Bernardstraat 34, Sint-Gillis

TIP 2: Level Five

Level Five is een kunstenaarscoöperatief in Brussel die atelierruimtes voor kunstenaars aanbiedt via een collectieve organisatorisch en wederzijds ondersteuning. Sinds 2019 bieden ze toegankelijke en kwalitatieve kunstenaarsateliers aan voor kunstenaars in Brussel. Momenteel werken 112 kunstenaarsleden op drie locaties in Brussel (Van Volxem, Van Meyel en Van Overbeke). Daarnaast bieden ze faciliteiten en programma's ter ondersteuning van creatieve praktijken zoals beeldende kunst, performatieve kunst, theater, architectuur, film, schrijven en tentoonstellingsmaken. 
 
Muesli Collective: “Level Five trok onze aandacht voor de toewijding, hun werking en de verscheidenheid aan kunstenaars die er deel van uitmaken. Verspreid over drie verschillende locaties, is het ideaal om op eender welk moment op je route mee te pikken.”

Adres: Paul Devauxstraat 3, Brussel

TIP 3: Charlotte Forrier & Annelies Cosaert

Muesli Collective: “In het atelier van Charlotte & Annelies ontdek je de wereld van de glaskunst. Interessant om een inzicht te krijgen in hun werkproces en hun manier van werken. Beiden hebben een uitgesproken vrije stijl, die de registers van de glaskunst opentrekt."

Adres: Pasteurstraat 42, Anderlecht

© Evenbeeld
  • tips