Op stap door Antwerpen met Hosanna

1400 ateliers? Daar komt ook wat keuzestress bij kijken. Om die wat naar beneden te halen, kun je de dichtstbijzijnde artistieke plekken opzoeken in je buurt via het kaartje op onze homepage. Maar wil je alvast wat op weg gezet worden door enkele highlights in de buurt van Antwerpen? Dan is Hosanna, het hedendaags glas-in-lood atelier waar Wannes en Johanna hun schouders onder zetten, jouw begeleider van dienst! 

Over Hosanna

Ontsproten uit Johanna's liefde voor glas-in-lood en Wannes' kritische oog voor al wat schoon is. 
Wannes zorgt voor de frisse ontwerpen. Johanna creëert, recycleert of restaureert. Samen proberen ze een eeuwenoud ambacht in een eigentijds jasje te steken en het glasambacht nieuw leven in te blazen.

Johanna: “Andere deelateliers in de omgeving dat zijn dé broeihaarden voor creativiteit en nieuwe vernuftige samenwerkingen en ideeën. Super fijn dat er in de (hele) nabije omgeving van onze plek, nóg drie andere gelijkaardige ateliercollectieven te vinden zijn. Dat toont ook aan dat de nood aan atelierruimtes in de stad heel groot is! 
 

TIP 1

Apollo150

Johanna: “Net zoals SPIL, de gedeelde ruimte waar wij ons atelier hebben, is Apollo150 tijdens Atelier in beeld voor het eerste open voor het grote publiek. De creatieve bezetters ken ik (nog) niet, maar dus des te meer zin om een kijkje te nemen en verrast te worden." 

TIP 2

Atelier DOP

Johanna: “Atelier DOP is een co-werkplek in het hartje van Borgerhout, met 13 uitéénlopende kunstenaars. Daarbij is het zeker aan te raden om eens over de schouder mee te kijken van grafisch ontwerper Jens Dawn."

TIP 3

VAK Groepsatelier

Johanna: “In hetzelfde atelier in de Appelstraat vind je ook het maakatelier van VAK, waar je onder andere bio-kunstenaar Matthijs De Block kan terugvinden.” 
 

Tip 4

Van Lissum

Johanna: “Van Lissum is een bijzonder rustige oase daar waar je het niet direct verwacht. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar het hyperrealistische werk van Lander Daniëls, het bijzondere Mexicaans-getinte werk van Juan Manuel Osorio Peza of de abstracte, marmerachtige schilderijen van Anneke Govaerts.”