Op stap doorheen Brussel met Mimi Kunz

1400 ateliers? Daar komt ook wat keuzestress bij kijken. Om die wat naar beneden te halen, kun je de dichtstbijzijnde artistieke plekken opzoeken in je buurt via het kaartje op onze homepage. Maar wil je alvast wat op weg gezet worden door enkele highlights in de buurt van Brussel? Dan is Mimi Kunz jouw begeleider van dienst!

Over Mimi Kunz

Mimi Kunz is beeldend kunstenaar en dichter die het lichaam onderzoekt als onze moedertaal en beweging als een universele expressie van levendigheid.

Enkele jaren geleden verhuisde ze naar Brussel en ontdekte ze de stad al wandelend, waarbij ze geïnspireerd werd door de silhouetten van voetgangers. Op een ochtend, op weg naar haar atelier, werd ze getroffen door de lichtheid van bladeren die dansten op de tak van een boom in het Leopoldpark. Ze abstraheerde hun vormen en zette ze om naar haar karakteristieke saffierblauwe Dancer-schilderijen.

(c) Mimi Kunz
(c) Mimi Kunz
(c) Mimi Kunz
TIP 1

KULT XL Ateliers - Camille Dufour

Mimi: "Ik ben erg benieuwd naar het werk van Camille Dufour (KULT XL Ateliers - Herfststraat / Camille Dufour & Rafaël Klepfisch) en zou het graag in het echt zien en hun atelierruimte ontdekken. Camilles werk is zowel uiterst sensueel als politiek. Ze vindt fysieke vormen om thema's als oorlog, informatie-overload en ecologisch bewustzijn te behandelen en helpt ons om pijnlijke waarheden te begrijpen, te verwerken en ermee om te gaan door middel van performances. Tijd en actie lijken een belangrijk duo in haar werk, zowel in het inhoudelijke als in het visuele karakter ervan."

TIP 2

Saskia Shutt

Mimi: "Saskia Shutt voelt zich "als een kind in een snoepwinkel" als ze naar de stenenleverancier gaat. Ik hou van die omschrijving en denk dat het een prachtige manier is om haar opwinding en liefde te beschrijven voor het materiaal waarmee ze werkt als goudsmid en juwelenmaker. Ze is zich bewust van de mijnbouw en concentreert zich op het herontwerpen van bestaand materiaal en gebruikt fair trade bronnen. Ze laat zich inspireren door architectuur en het materiaal zelf. Door grote thema's op kleine schaal te vangen, laat ze ons een ring of juweel zowel zien als een kunstwerk en als drager van verhalen en incarnatie van herinneringen en liefde."

TIP 3

Camille Truyffaut

Mimi: "Ik ben geïntrigeerd door de werken van Camille Truyffaut. Het zijn bijna-objecten, geschilderde sferen, fysieke incarnaties van vergankelijke toestanden. "Kunst gaat over het zichtbaar maken van de dingen om ons heen", zegt ze en vestigt onze aandacht op de huiden van dingen. Haar werken zijn verleidelijk als snoep, rustig en wonderlijk als een zonsopgang of lentelucht. Ze combineert en stapelt materialen (papier, glas, textiel) en media (etsen, beeldhouwen, installatie, schilderen, porselein) en creëert zo een omgeving die ons laat ademen en volledig laat focussen op de fysieke aanwezigheid van kleuren, texturen, het hier en het nu."