Op stap doorheen Lommel met Elsa van den Hoogen

1400 ateliers? Daar komt ook wat keuzestress bij kijken. Om die wat naar beneden te halen, kun je de dichtstbijzijnde artistieke plekken opzoeken in je buurt via het kaartje op onze homepage. Maar wil je alvast wat op weg gezet worden door enkele highlights in de buurt van Lommel? Dan is Elsa Van den Hoogen jouw begeleider van dienst!

Over Elsa

Elsa: "Ik gebruik regelmatig diverse druktechnieken zoals houtdruk, zeefdruk, blinddruk, monotype en etsen door elkaar. Tijdens Atelier in Beeld zal ik een aantal van deze druktechnieken demonstreren én verloot ik een kunstwerkje, een monotype, onder de bezoekers. Met mooi weer kun je op ons terras een kop koffie of een drankje nemen en in gesprek komen met andere kunstminnende bezoekers."

Elsa: “Ik ben lid van Kunstkring Kosmos in Lommel, waarmee we tweejaarlijks de kunstroute ArtExpo organiseren. Deze gaat dit jaar jammer genoeg niet door omdat er te weinig locaties deelnemen. Op de jaarvergadering werd het voorstel om met zijn allen mee te doen aan Atelier in beeld goedgekeurd. En zie! Doorheen Lommel ontdek je ateliers rond beeldhouwwerk en glaskunst, rond schilderkunst en keramiek, maar ook rond installatiekunst, digitale kunst en grafiek. Er is ook één lid van Kunstkring Kosmos, Ger Beemsterboer, die net over de Nederlandse grens te vinden is.”

Tip 1

Anna Legenka

Anna: "Doorheen media, installaties, video's, schilderijen en digitale kunst probeer ik mijn eigen identiteit te vinden. Zo verken ik mezelf in mijn werk als mens, persoon en vrouw als onderdeel van de samenleving en het universum."

Ontdek het atelier

tip 2

Dieter Prössler

Dieter: "Mijn sculpturen zijn gemaakt van afvalmateriaal. Deze geef ik een nieuwe dimensie. Mijn schilderwerken zijn vooral magisch realistisch. Meer dan 65 jaar na mijn eerste tentoonstelling, open ik nog eens de deuren van mijn atelier."

Ontdek het atelier

tip 3

Linda Roskams

Linda: "Natuurlijke kleurschakeringen en structuren van gesteenten zijn de inspiratiebron van mijn keramisch werk. Om meer fragiele werken te maken, gebruik ik vlasporselein. Mijn tijdloze juwelen die ik ook in mijn atelier vervaardig, zijn sober en minimalistisch. Ik werk steeds op gevoel zonder vooraf vastliggend resultaat. Samen met mijn man Jozef Beyls deel ik een atelier."

Ontdek het atelier

tip 4

Jozef Beyls

Jozef: " Na mijn opleiding elektronica volgde ik analoge fotografie in het KASK in Gent. Op latere leeftijd volgde ik Keramiek in Oudenaarde en in Mol. Een sobere vorm spreekt me erg aan. De basis grondstoffen voor mijn natuurlijke glazuren verzamelt hij aan de Normandische en Bretoense kust en in de natuur."

Ontdek het atelier

tip 5

Gerda Schroeten

Gerda: "Na opleidingen in schilderkunst, ging ik aan de slag in glaskunst. De kunstvorm heeft me tot de dag van vandaag nog altijd in de ban."

Ontdek het atelier

tip 6

Claudia Kuyken

Claudia: "Glaskunst is een passie. Ik maak unieke, eenmalige stukken waardoor ik elke keer uitgedaagd wordt nieuwe glaskunstwerken te ontwerpen en maken."

Ontdek het atelier

tip 7

Hieronymus Reijniers

Hieronymus: "Ik begon ooit als houtsnijder-sculptuur, maar zocht en vond in het beeldhouwen en het ornament kappen de grotere uitdaging. Mijn werken zijn realistisch, soms met een vleugje mystiek en hebben steeds met het menselijk lichaam te maken."

Ontdek het atelier

Tip 8

Ger Beemsterboer

Ger: "Naast mijn houtsculpturen schilder ik het liefst met acrylverf, daarbij houd ik van een coloriet palet in een zeer uiteenlopende stijl. Het landelijke gebied rond mijn woonplaats Valkenswaard, net over de Belgische grens, is mijn belangrijkste inspiratiebron."

Ontdek het atelier