Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? Beeldhouwer Jo Van Rijckeghem neemt je mee langsheen vier ateliers in en rond Brugge die hij zelf maar wat graag zou bezoeken.

Over Jo Van Rijckeghem

Jo Van Rijckeghem woont en werkt op het platteland. “Den boerenbuiten” met zijn nostalgie en zijn talloze compromissen zet Jo ertoe aan te streven naar essentie en te zoeken naar een evenwicht tussen natuur en cultuur. In zijn atelier werkt hij met recuphout en vuur. Op zoek naar het zwartste zwart en geïnspireerd door landschappen, maar ook mens en dier die er verblijven, observeert hij en stelt hij in vraag.

Adres: Hasselstraat 15, Assenede

TIP 1: Nico De Guchtenaere

Het werk van Nico De Guchtenaere toont een voorliefde voor structuren en een sterke binding met de onbeheersbare natuur. Uitgaande van elementen uit die natuur verwijst hij zowel naar de levenscyclus van organismen als naar de ontwikkeling van een schilderij.

Adres: Berkstraat 6, Bassevelde

TIP 2: Tine Deweerdt

Keramist Tine Deweerdt bouwt haar werk in klei en porselein minutieus op met de hand. Ze speelt met textuur en glazuur. Materie en vorm overstijgen de functie en maken het werk tot een artistiek object. Fragiliteit speelt de hoofdrol en licht werkt mooi in op haar creaties.

Adres: Leopold II laan 108, Brugge

TIP 3: Bruno Van Dycke

Sinds kort bezet Bruno een nieuw schildersatelier op een prachtige site inclusief kasteel, bloementuin, koetshuis en andere kunstateliers. In ons magazine Kunstletters vatte Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van het S.M.A.K., het werk in de woorden: “De steen lijkt bij Bruno Van Dycke slechts een aanleiding om met verf aan de slag te gaan. Hij probeert iets wat massief en hard is de speelse glans van het schilderen mee te geven.”

Adres: Rooigem 3, Brugge

TIP 4: Pia Burrick

In het glasatelier van Pia Burrick worden glas-in-loodramen gemaakt en ook hersteld. Deze worden ontworpen in harmonie met het interieur en in nauwe samenspraak met de klant. Daarnaast zijn er de vrije creaties: collages, ge(brand)schilderde werken op glas, maar ook sculpturaal werk en installaties. Alles vertrekt van de mooie materie glas met het licht in de hoofdrol.

Adres: De Waterwilgen 3, Brugge

Ontdek de route van Jo

  • tips