Zin om verrast te worden in je buurt? Of klaar om erop uit te trekken? Schilder Mounir Eddib (The Building) loodst je mee langs twee ateliers in Genk. 

Over Mounir Eddib

Mounir, geboren en getogen in Genk, is beeldend kunstenaar en studeert momenteel aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij heeft een voorliefde voor schilderen en zijn kunst is vaak autobiografisch, en behandelt thema's als de Belgisch-Marokkaanse cultuur en migratie.

Over The Building

The Building vzw wil jonge makers een “kunstige biotoop” bieden, door co-creatie en kruisbestuiving in een informele leeromgeving. Samen met een tiental jongeren toverden ze een aantal ruimtes in het oud-gemeentehuis om tot open atelier. 

Adres: Grotestraat 2, Genk

TIP 1: Lien Hillen

Mounir: “Het werk van Lien ken ik doordat we in het verleden samen meededen aan een groepstentoonstelling genaamd ‘Auralogie’. Ik vond haar gebruik van houtskool en de mystiek die haar werken uitstralen intrigerend. Dit is ook terug te zien op haar profiel.” 
 
Adres: VONK Regina Mundi Genk - Kloosterhof 2, Genk

TIP 2: Aaron-Victor Peeters

Mounir: “Ik volg Aaron al een tijdje op sociale media, en heb van hem al verschillende interessante dingen voorbij zien komen. Wat mij opviel is de grootte van zijn werkplaats, en hoe dat verschillende soorten ‘voertuigen’ er een centrale rol spelen. Zijn werk geeft me Panamarenko vibes.”

Adres: Zagerijstraat 16, Genk

  • tips