Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? Het kunstenaarsatelier STUDIO BORGERSTEIN (Sint-Katelijne-Waver) tipt vijf ateliers die hen opvielen.

Over STUDIO BORGERSTEIN

Kunstenaarsatelier STUDIO BORGERSTEIN is een artistieke werkplek voor beeldend kunstenaars onder de vleugels van Borgerstein vzw. Ze biedt mensen met een artistieke gave een platform om eigen werk te creëren. STUDIO BORGERSTEIN ondersteunt de kunstenaars met een professionele werkomgeving, individuele begeleiding en door hun werk naar buiten te brengen. De kunstenaars krijgen op die manier de waardering die ze verdienen. 
 
Adres: IJzerenveld 147, Sint-Katelijne-Waver

TIP 1: Aanbeeld

Aanbeeld biedt mensen met (een vermoeden van) autisme de gelegenheid en de ruimte om beeldend expressief aan de slag te gaan, met de ondersteuning of begeleiding die ze zelf nodig vinden. 
 
STUDIO BORGERSTEIN: “Ons oog viel op Aanbeeld, net omdat de werking zo sterk aanleunt bij die van ons. Net zoals in de STUDIO wordt er in dit atelier beeldende expressie door en voor mensen met autisme een platform geboden om een eigen beeldtaal te ontwikkelen. Een plaats waar de kunstenaars de waardering krijgen die ze verdienen en waar groei aan de hand van expressie belangrijk is.” 
 
Adres: Winketkaai 27 kdok (woonschip Incus), Mechelen

TIP 2: JR-Bot lab

JR-Bot lab is een multidisciplinair atelier waar de focus ligt op hergebruik en recyclage. Robotten en stop-motion animatie brengen het verhaal van grondstoffen en het potentieel van afval. Onder het motto 'Waste is what you have when you run out of imagination.' is het hun doel om in de eerste plaats een planeetvriendelijke attitude te promoten. 
 
STUDIO BORGERSTEIN: “Heerlijk hoe dit atelier inzet op recyclage!” 

Adres: Kontichstraat 92, Edegem 

TIP 3: Kunstacademie Hove

STUDIO BORGERSTEIN: “De kunstacademie van Hove – en dan specifiek de afdeling textielkunst – sprong in het oog. Wij werken voornamelijk met verf, stiften, kleurpotloden, inkten... op doek, papier of karton. Graag zouden we ook zelf aan de slag gaan met textiel, wol en naaimachines, dus dit atelier werkt heel inspirerend.” 

Adres: Kapelstraat 8, Hove

TIP 4: Veerle De Grave

Vanuit een ervaring, verontwaardiging, emotie creëert Veerle een verhaal. Duizenden knipsels bewaart ze in een bibliotheek, zorgvuldig gecategoriseerd per thema. Je kan het zo gek niet bedenken of ze tovert het uit haar "magische magazijn". 
 
Adres: Nijverheidstraat 77, Mechelen

TIP 5: Obed Vleugels

Vanuit de basis van de zeefdruktechniek, ontvouwt zich doorheen het werk van Obed Vleugels een heel scala aan mogelijkheden voor beeldvorming. Van kinderlijk spontane collages en uitgebalanceerde zeefdruk edities tot minutieus uitgevoerde industriële screens. 
 
STUDIO BORGERSTEIN: “Obed hebben we al eens ontmoet op Open M in Leuven en ook in onze zoektocht naar atelierruimte zijn onze wegen al eens gekruist. Zeer benieuwd om ook zijn atelier te ontdekken.” 

Adres: Willem Rosierstraat 10, Mechelen

  • tips