Klaar om erop uit te trekken? Maar nog op zoek naar ateliers die je kunnen verrassen? Atelierruimte en kunstenaarsduo bergRuimte (Sint-Niklaas) tipt vijf ateliers die hen na aan het hart liggen.

Over bergRuimte

bergRuimte is het atelier van Esther Bleyenberg en Paul L. Van Haegenbergh. Behalve een werkplek is bergRuimte ook een opstartende organisatie die de bewaring en ontsluiting van het artistieke werk van beide kunstenaars koppelt aan ontmoeting, dialoog en (co)creatie. Tijdens Atelier in Beeld stellen ze voor het eerst hun atelier open voor het bredere publiek. 

Adres: Prins Albertstraat 24, Sint-Niklaas

© Laure-Anne Iserief

TIP 1: Catharina Dhaen

bergRuimte: “Het werk van Catharina Dhaen spreekt tot onze verbeelding. Het verhaal is onduidelijk, de vormen zijn abstract, maar haar schilderijen zijn altijd gevoelig. Vorm en kleur, materiaal en gelaagdheid... naar het onderzoek van Catharina kan je blijven kijken. Ze deelt haar atelier met haar vader, Dan Dhaen, en we zijn benieuwd naar hoe dat invloed heeft op het werk van vader en dochter.”

Adres: Regentiestraat 9, Sint-Niklaas

TIP 2: Eva Van Cleemput

bergRuimte: “Adam en Eva verstoppen zich achter een vijgenblad, maar voor deze Eva zijn vijgen een manier om zichzelf te tonen. Ze herneemt haar onderwerp steeds opnieuw en onderzoekt hoe kleur, materiaal, vorm, formaat een invloed hebben op het eindresultaat. Haar werk ziet er alleszins uit om op te eten!”

Adres: Spoorweglaan 36, Sint-Niklaas

TIP 3: Onder Stroom

bergRuimte: “Nieuw voor ons. En tegelijk ook niet... We hoorden al vaak over Onder Stroom, maar zijn er nog nooit geraakt. We zijn erg nieuwsgierig naar deze plek waar kunst en samenleven niet los staan van elkaar. Dit weekend is dus een ideaal moment voor een eerste kennismaking!”

Adres: Tavernierkaai 11, Antwerpen

TIP 4: ONBETAALBAAR

bergRuimte: “We kunnen ons helemaal vinden in de filosofie van Onbetaalbaar. Door objecten een tweede of derde leven te geven, geef je de geschiedenis ervan door en breid je het uit met jouw eigen verhaal. Circulair.”

Adres: Oude Brusselseweg 59a, Gent

NUCLEO

bergRuimte: “NUCLEO in de Lange Violettestraat is een oase van rust in Gent, maar ook een plek waar veel gemaakt én ook gespeeld wordt. Vooral het werk van Freek Willems en Jan Vandeplancke haalt onze innerlijke speelvogel naar buiten. Beiden bedienen zich van heel andere beeldtaal en toch staan spel en spelen in hun werk centraal. 

Daarnaast voelen we ons sterk verwant met het werk van o.a. Sébastien Conard en Irja Syvertsen, beiden oud-docenten van Esther.”

Adres: Lange Violettestraat 231, Gent

© Eveliene Deraedt

Ontdek de route

  • tips