Zin om verrast te worden in je buurt? Of klaar om erop uit te trekken? In Leuven weet Mirthe Demaerel van Cas-co (Leuven) waar je heen moet. 

Over Cas-co

Cas-co biedt ruimte aan beeldend kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en performers in Leuven. Dit doet Cas-co door betaalbare en kwaliteitsvolle ateliers te ontwikkelen, duurzame ondersteuning op maat van de kunstenaars te bieden, actief project- en presentatiekansen te creëren en een relevant netwerk te ontsluiten. Cas-co Vaarststraat bestaat uit veertien studio’s voor vaste residenten, drie ateliers voor tijdelijke projectresidenties, gedeelde werkplaatsen, gemeenschappelijke faciliteiten en een artist-run presentatieplatform.

Adres:  
Cas-co Studio Annext - Mechelsestraat 202, Leuven 
Cas-co Vaartstraat – Vaartstraat 94, Leuven

TIP 1: Atelier/Gallery 106

Atelier 106 is een atelier- en exporuimte in hartje Leuven. Tijdens het open atelierweekend kun je binnenspringen in de ateliers van Bisser, Sven Smets en Jo Foulon. Op vrijdag zal Hans Geyens zijn werkt tentoonstellen in de galerij.

Adres: Vaartstraat 106, Leuven

TIP 2: SLAC hoofdgebouw

SLAC biedt een divers en authentiek programma aan waarbij zowel creatie als experiment en reflectie centraal staan. Hiermee wil SLAC een zo breed mogelijk publiek bereiken. Ieder atelier biedt een specifiek artistiek kader met een gedifferentieerde aanpak. Een enthousiast team staat klaar om iedereen, met of zonder voorkennis, te begeleiden doorheen een persoonlijk traject, steeds gericht op de eigen mogelijkheden. 
 
Adres: SLAC/Academie Leuven kun je tijdens het open atelierweekend ontdekken op twee locaties: SLAC hoofdgebouw (Dirk Boutslaan 60, Leuven) en SLAC Heverlee gemeentehuis (Waversebaan 66, Heverlee).

TIP 3: Lisa Foster

Beeldend kunstenaar Lisa Foster is gespecialiseerd in illustratie en animatie. Het doel van haar werk is het visualiseren van observaties, en het creëren van beelden rond thema’s of ideeën. Lisa schildert graag menselijke figuren in een combinatie van wervelende kleurrijke verfstreken en elegante zwarte lijnen. In haar animatiefilms laat ze hen dansen op opzwepende tonen of stemmige klankexperimenten. Daarnaast experimenteert ze graag met verschillende materialen, vormen en bewegingen.  

Adres: Kouterstraat 194, Erps-Kwerps

  • tips